VIDEO // Bilețchi acuză PAS de profanarea ideii unioniste și de faptul că îi incită pe găgăuzi împotriva românilor

Vlad Bilețchi, președintele ODIP

Activistul politic Vlad Bilețchi condamnă acțiunea de contraprotest organizată joi, 22 februarie, de mai mulți activiști ai partidului de guvernământ, în timpul unei manifestații a găgăuzilor în fața Curții Constituționale. În cadrul unei conferințe de presă, el a prezentat imagini care arată că acțiunea a fost una concertată, pentru a gira nemulțumirea găgăuzilor de la PAS spre unioniști, scrie ziua.md

„Este o provocare fără precedent, o situație de destabilizare a ordinii publice și de instigare la ură în societate. În spatele acestei provocări se află PAS și Maia Sandu. Marin Andoni, înflăcărat promotor al Maiei Sandu, a fost cel care a invitat oamenii la contraprotest. Printre organizatori au mai fost Vasile Sinigur, Maria Olar cunoscuți pentru scandaluri, Ion Melnic, care a adus drapelele, Vasile Chiriac, activist care se plimbă pe BMW X5 și în fața căruia se deschide cordonul de poliție și Nina Lozovanu”, a declarat Vlad Bilețchi.

Acesta s-a desolidarizat de acțiunea activiștilor PAS și i-a îndemnat pe toți unioniștii să nu se asocieze cu ei.

„Nu avem nimic în comun cu ei, nu i-am fi luat în seamă dacă nu profanau ideea unionistă. Alături de Maria Olar, cunoscuta activistă pusă pe scandaluri, aceștia au organizat un contraprotest sub flamura Unirii. Maria Olar, cunoscută pentru fraza „Cât costă unirea?” a ajuns să fie cea care sonorizează „Hora Unirii” la acest contraprotest”, a adăugat activistul.

În context, Vlad Bilețchi a venit și cu un mesaj pentru cetățenii de etnie găgăuză, prin care îi asigură că românii din Republica Moldova nu împărtășesc opinia celor din PAS.

„Aș dori să sesizez și acest mesaj promovat de ei – „Găgăuzii sunt separatiști, trădători” sau „Чемодан-вокзал-Россия!”. Oare asta nu este exact ce are nevoie Putin în aceste momente în Republica Moldova pentru a-și justifica invazia aici? Oamenii din Găgăuzia au venit să protesteze împotriva PAS și au plecat protestând împotriva unioniștilor. De la Ion și Doina Aldea-Teodorovici, de la Matcovschi, Mateevici, Leonida Lari, am ajuns la Maria Olar?! Aici ne aduce pe noi Maia Sandu și activiștii lor de buzunar. Nu e de ajuns că au distrus propriul partid, acum au ajuns să profaneze ideea Unirii. Ei vor să asocieze ideea de unire cu scandalagii, cu țipălăi”, a mai declarat Vlad Bilețchi.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share