Politică

(Video) Blocaj politic: Partidele PAS și DA au refuzat invitația PSRM la discuții

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi socialiștii au invitat blocul ACUM la discuții, însă invitația a fost refuzată. Prin urmare, încercarea partidelor PAS, Platforma DA și PSRM a se întâlni pentru a discuta despre formarea unei majorități în Parlament a eșuat în mod repetat.

Anterior blocul ACUM a venit cu propunerea către PSRM de a vota un guvern minoritar, respectiv Maia Sandu – premier în guvern, iar Năstase – speakerul legislativului. De cealaltă parte, socialiștii au anunțat ieri că ei doresc funcția de președinte a Parlamentului, dat fiind că au cel mai mare număr de deputați. Totodată, PSRM pledează pentru un guvern cu puteri depline, fiind împotriva unui guvern minoritar.

Precizăm că refuzul blocului ACUM la discuțiile cu PSRM vine în contextul când ei singuri i-au invitat pe socialiști la discuții cu doar două zile în urmă. Mai jos vedeți invitația făcută astăzi de Ion Ceban către blocul ACUM.

Amintim că Maia Sandu și Năstase au refuzat și propunerea PDM de a face o alianță pro-europeană împreună. Andrian Candu a declarat public că democrații erau gata să le cedeze și funcția de premier, însă blocul ACUM au preferat să încerce să discute cu PSRM.

Rezultate alegeri parlamentare 24 februarie

loading...

Comments are closed.