VIDEO // ”Calea Ferată a Moldovei trebuie salvată!”, susține Renato Usatîi, președintele Partidului Nostru

Calea Ferată a Moldovei trebuie salvată! Declarația a fost făcută de către președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, care precizează că divizarea CFM în trei întreprinderi de stat va duce la distrugere.

„În toate țările, transportul feroviar de pasageri este subvenționat din contul transportului de marfă, care este profitabil. Întreprinderea CFM a fost furată de către toate guvernările și conducerile pe care le-a avut în decurs de 30 de ani. Această întreprindere are nevoie de suportul statului, pentru a salva o ramură strategică a țării. Mai avem potențial pentru a dezvolta calea ferată, dar e nevoie de competență și voință. Guvernarea trebuie să plece, dar Calea Ferată a Moldovei – să rămână!”, spune Usatîi.

Precizăm că în februarie 2024, datoriile la salarii către angajații Căii Ferate din Moldova se ridicau la circa 40 de milioane de lei. Tot atunci, Federația Sindicală a Feroviarilor din Moldova solicita autorităților statului să găsească soluții în regim de urgență, pentru plata restanțelor la salarii angajaților Căilor Ferate, mai mulți dintre care nu și-au primit remunerarea încă din luna octombrie a anului 2023. Situația gravă din domeniu a fost prezentată într-o scrisoare publică, adresată conducerii țării.

Recent, autoritățile au anunțat că restanțele salariale pentru angajații de la Calea Ferată a Moldovei sunt în curs de achitare.

Total
0
Shares
Total
0
Share