Social

(video) Campanie de informare a diasporei privind alegerile parlamentare! Ultimele informații le află chiar de la polițiștii de frontieră

Pinterest LinkedIn Tumblr

Continuă campania de informare a cetăţenilor privind noul sistem electoral. Astfel cetăţenii care au trecut prin Vama Leuşeni au aflat, de la reprezentanţii Comisiei Electorale Centrale şi poliţiştii de frontieră, detalii despre despre organizarea alegerilor parlamentare în sistemul electoral mixt şi au fost îndemnaţi să participe activ la procesele electorale.

Campania de informare a demarat la începutul lunii aprilie 2018. Până în prezent au fost tipărite peste 300.000 de pliante, dintre care jumătate au fost deja distribuite alegătorilor.

De asemenea, puncte de informare vor fi deschise la ambasadele și misiunile diplomatice ale Republicii Moldova, iar materialele vor fi diseminate și prin intermediul organizațiilor din diasporă.

Acțiunile de informare a alegătorilor aflați peste hotare sunt organizate în cadrul unei ample Campanii de informare și educare electorală, cu genericul Democrația contează, inițiată de către Comisia Electorală Centrală și Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral.

Campania se desfășoară în cadrul Proiectului Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente, implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Ambasadei Marii Britanii la Chișinău prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare și al Ambasadei Olandei prin Programul Matra.

loading...

Comments are closed.