Alte știri

(video) Campionatul Mondial de Formula 1: Echipa Ferrari a câştigat Marele Premiu al Australiei!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pilotul german al echipei Scuderia Ferrari, Sebastian Vettel, a câştigat Marele Premiu al Australiei, prima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 din acest sezon, care a avut astăzi pe circuitul Albert Park din Melbourne, scrie autoblog.

Vettel a parcurs cele 58 de tururi ale Marelui Premiu al Australiei într-o oră, 29 de minute, 33 de secunde şi 383 de miimi de secundă, fiind astfel mai rapid decât Hamilton, care a finisat pe locul II. Poziţia a treia a fost ocupată pe podium de celălalt pilot al Scuderia Ferrari, finlandezul Kimi Raikkonen, fiind la 6.3 secunde faţă de coechipierul său.

Noul sezon a început cu ghinion pentru echipa americanilor de la Haas. Ambii piloţi ai săi, danezul Kevin Magnusssen şi de francezul Romain Grosjean, au fost nevoiţi să abandoneze după o eroare în schimbarea anvelopelor, în momentul în care cei doi se aflau pe locurile 4 şi 5! În urma acestui „fail” echipa a fost penalizată cu o amendă de 10.000 de euro pentru lansarea pe circuit a unor maşini care nu corespund normelor de siguranţă.

Câştigarea Grand Prix-ului australian a fost pentru Sebastian Vettel a 48-a victorie din carieră şi podiumul centenar (100) pe care a urcat. Felicitări Ferrari pentru un debut reuşit! Următoarea cursă va avea loc pe 8 aprilie în Bahrain, stat insular din Orientul Mijlociu, învecinat cu Qatar şi Arabia Saudită.

loading...

Comments are closed.