VIDEO // Când va fi prezentat în Parlament proiectul bugetului pentru anul 2021. Răspunsul lui Ion Chicu

Prim-ministrul Ion Chicu a declarat că proiectul bugetului de stat pentru anul 2021 va fi prezentat în Parlament, de către Guvern, cel târziu la data de 3 decembrie, transmite Telegraph.md

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii “Puterea a Patra” cu Gheorghe Gonța de la postul de televiziune N4.

Premierul spune că Executivul va aproba proiectul politicii bugetar-fiscale pe data de 30 noiembrie sau 1 decembrie, pentru ca cel târziu pe 3 decembrie proiectul să fie remis în Parlament.

“Proiectul politicii bugetar-fiscale a fost consultat, începând cu septembrie, Ministerul Finanțelor a înaintat propunerile principale. Proiectul este gata, ca și principalele prevederi ale bugetelor, care sunt deja elaborate, linia de bază a parametrilor a fost înaintată către autoritățile publice locale și instituții, tot la sfârșitul lunii septembrie.

Fie pe 30 noiembrie, fie pe 1 decembrie în Guvern vom aproba proiectul politicii bugetar-fiscale și acele trei proiecte ale bugetelor, bugetul de stat, FAOM și MAS, pe 2, maxim pe 3 (decembrie – n.r.) le remitem în Parlament, mai departe Parlamentul, bineînțeles o să decidă ce face cu aceste proiecte, dar noi în speranța că ei reușesc până la Anul Nou să le examineze în ambele lecturi și a se expune asupra acestor proiecte.” a spus Chicu.

Dereck Hogan, Ambasadorul SUA, în vizită la Maia Sandu

Total
0
Shares
Total
0
Share