VIDEO // Candidatul PSDE, Vadim Brînzaniuc: ”Suburbiile municipiului trebuie să se dezvolte în același ritm cu orașul Chișinău”

Vadim Brînzaniuc, candidatul PSDE

Candidatul Partidului Social Democrat European (PSDE), Vadim Brînzaniuc, consideră că locuitorii suburbiilor din componența municipiului Chișinău au fost ignorați și tratați superficial de toate administrațiile de până acum, iar comunele și satele s-au dezvoltat haotic. Iar dovada este, spune el, starea lucrurilor din suburbii, care, deși sunt în imediata apropiere a orașului Chișinău, „multe încă nu au drumuri normale, nu au canalizare, apă de calitate, școli sau grădinițe”.

„Ani la rând, oamenii din suburbii au fost mințiți și folosiți de toate administrațiile de până acum. Este un adevăr care trebuie recunoscut! Este un adevăr pe care mulți evită să-l spună. Toți actorii politici de până acum i-au tratat pe locuitorii satelor, comunelor și orașelor din componența municipiului Chișinău, drept niște alegători, care pot fi aburiți și folosiți, o dată la patru ani, pentru a-și da votul pentru cei care le-au promis multe, însă au făcut prea puține. Dovadă este starea lucrurilor din suburbii, care, deși sunt în imediata apropiere a orașului Chișinău, multe dintre ele încă nu au drumuri normale, nu au canalizare, apă de calitate, școli sau grădinițe. Nu mai zic de transport public. Acesta este adevărul crud”, a declarat Vadim Brînzaniuc.

El a adăugat că această stare de lucruri trebuie schimbată, iar PSDE are un plan bine structurat de dezvoltare a suburbiilor.

„Dezvoltarea Chișinăului trebuie să aibă loc în același ritm cu dezvoltarea localităților din componența municipiului, în mod planificat. Este bine că se construiesc case și se populează suburbiile, dar acest lucru trebuie să implice un șir întreg de măsuri complementare – rețele de apă și canalizare, drumuri asfaltate și transport public modern, dar și construcția de noi școli și grădinițe. Blocurile de locuințe din orașele și comunele care fac parte din municipiul Chișinău trebuie reabilitate termic. Suburbiile trebuie să devină oaze de liniște și siguranță”, a mai spus Vadim Brînzaniuc.

Total
0
Shares
Total
0
Share