Politic

(Video) Candu despre blocul condus de Năstase și Maia Sandu: „Blocul șomerilor ACUM”

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul briefingului săptămânal PDM, vicepreședintele partidului, Andrian Candu, a abordat subiectul referendumului care cere opinia poporului cu privire la reducerea numărului de deputați de la 101 la 61. Candu a criticat dur poziția partidelor PAS cu DA și PLDM care au anunțat boicotarea acestui referendum organizat în aceeși zi cu alegerile parlamentare din 24 februarie.

Președintele Parlamentului a amintit că în anii precedenți anumne partidele conduse de Năstase și Maia Sandu cereau la proteste reducerea numărului de deputați, iar ACUM deja s-au răzgândit.

Referitor la faptul că liderii PAS cu DA au declarat venituri inexistente în declarațiile de avere la CEC, vicepeședintele PDM a calificat acest binom politic drept „Blocul șomerilor ACUM”. În video de mai jos vedeți integral declarațiile făcut de președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Amintim că la referendum vor fi puse două întrebări. Prima ține de reducerea numărului de deputați în Parlament de la 101 la 61, iar a două ține de prosibilitatea legală pe viitor ca deputații să poată fi demiși de alegători, în caz că aceștia nu-și îndeplinesc promisiunile făcute înainte de alegeri. Referendumul inițiat de liderul PDM Vlad Plahotniuc se va organiza în aceeși zi cu alegerile în scopul de a economisi banii cheltuiți din bugetul de stat al Republicii Moldova.

loading...

Comments are closed.