Politică

(Video) Candu despre cele 5 televiziuni cele mai populare pentru moldoveni: Câte din ele sunt afiliate PDM?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a fost invitat la emisiunea lui Anatolie Golea la RTR. Fiind întrebat de ce mass-media din Republica Moldova nu este liberă, Candu a răspuns că aceasta este o speculație promovată de politicienii de opoziție cu scopul de a face propagandă politică.

„Eu am ridicat ultimele sondaje de opinie și ultimele analize independente din anul 2018, majoritatea făcute înclusiv de Centrul de Jurnalism Independent, de IRI, de NDI, de oricine, și m-am uitat care sunt cele 5 televiziuni care sunt cele mai populare pentru cetățeni și care servesc ca sursă de informație sau știri politice: Pe primul loc este Prime TV, pe locul doi – Jurnal TV, locul trei – Moldova 1, locul patru – RTR și locul cinci – NTV”, a spus Candu.

După care el a întrebat câte din aceste televiziuni sunt afiliate Partidului Democrat și guvernării, la care tot el a răspuns: „O televiziune, una e publică și trei sunt complet independente de PDM și au activitate independentă, dintre care una din ele este RTR, și vă întreb – dvs sunteți intimidat într-un fel oarecare? La știri, la analize politice, la viziunea dvs?”, s-a adresat vicepreședintele PDM către moderator. Iar acesta a răspuns: „Noi nu, dar”… „Ăsta e și răspunsul”, a punctat Candu.

„De fiecare dată, mai ales când se urmărește un scop meschin (apropiindu-ne de alegeri) ca să se creeze anumite percepții în societate și pentru cei străini, se vin cu tot felul supoziții și speculații, și se încearcă să se aducă în mintea cetățeanului că vedeți în Republica Moldova presa nu este independentă”, a concluzionat Candu.

Paradoxul este deși unele televiziuni fac propagandă pentru partidele lui Năstase și Maia Sandu, precum sunt TV8 și Jurnal TV, acestea se declară televiziuni libere, iar junaliștii de acolo se prezintă societății ca independenți. Vedeți ce cred Cheianu sau Natalia Morari despre ceea ce fac ei.

loading...

Comments are closed.