Social

VIDEO // Captură de droguri în valoare de peste 1 milion de lei. La operațiune a participat și un câine polițist

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ofițerii Direcției investigații infracțiuni legate de droguri a Inspectoratului Național de Investigații al IGP, ajutați de câinele de serviciu, „Dașa”,  de la Centrul Chinologic al IGP, specializat în depistarea drogurilor,  au ridicat  o captură de circa 7kg de droguri, în urma unor percheziții. Câinele este cel care a depistat mai multe butelii în care se aflau muguri de canabis.

Polițiștii de investigații, în conlucrare cu cei ai Direcției Generale Urmărire Penală și sub conducerea procurorilor din cadrul PCCOCS, au documentat și anihilat activitatea infracțională a unei grupări specializate în cultivarea, prelucrarea și comercializarea mugurilor de canabis, crescuți în condiții de laborator. Gruparea a fost în vizorul oamenilor legii timp de aproximativ jumătate de an.

 În urma investigațiilor,  polițiștii au identificat trei membri ai grupării, fiecare având rolul său bine determinat.

Liderul grupării s-a dovedit a fi un bărbat cu vârsta de 42 ani, originar din raionul  Ialoveni. Acesta avea ca sarcină să găsească și să cumpere  anumite soiuri de semințe de canabis, care pe piața neagră aveau prețul de la  5 la 10 euro pentru o sămânță. Ulterior, semințele erau plantate într-o seră ascunsă din satul Mileștii Mici. După ce plantele atingeau o înălțime de 15 – 20 centimetri,  erau răsădite pe loturi agricole, pentru ca mai apoi să fie îngrijite  de către membrii grupului. Produsul final era prelucrat și depozitat în diferite ascunzișuri improvizate într-o fâșie forestieră, aflată în apropiere de domiciliul liderului grupării.   

În urma acțiunilor  desfășurate, la data de 7 septembrie  au fost reținuți trei  bărbați, originari din municipiul Chișinău și raionul Ialoveni, cu vârsta cuprinsă între 26 și 42 de ani, unii dintre ei fiind anterior condamnați pentru infracțiuni similare.

În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliile acestora, precum și în locurile de depozitare a drogurilor, au fost depistate și ridicate două arme pneumatice, 70 mii lei,  bani proveniți din realizarea drogurilor, plante de canabis, mai multe pachețele cu muguri de canabis, patru  butelii din plastic cu volumul de 20 litri, în interiorul cărora se aflau muguri de canabis, masa totală fiind de aproximativ 7  kg.

Drogurile erau comercializate la un preț de la 150 până la 200 lei per gram. Astfel, dacă aceștia își realizau scopul infracțional, urmau să obțină un venit de aproximativ 1 000 000  – 1 400 000  de lei.

Actualmente, două persoane sunt  arestate pentru 30 de zile, iar una este cercetată în stare de libertate. În cazul în care le va fi demonstrată vinovăția, aceștia riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

 Reținerea suspecților a fost realizată cu suportul  mascaților de la  Brigada  cu Destinație specială „Fulger”.

loading...

Comments are closed.