Alte știri

VIDEO // Care sunt cele mai aglomerate sectoare ale capitalei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Majorarea considerabilă a fluxului de transport din ultimii ani, duce la dificultăți în circulația acestuia și la formarea ambuteiajelor în capitală, iar planificarea urbanistică nu mai face față situației rutiere actuale.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

În acest context, Poliția de comun cu APL analizează în prezent soluționarea descongestionării și fluidizării traficului rutier, setându-și ca prioritate aspectul reglementării parcărilor în locurile necorespunzătoare din oraș. Anume staționarea mijloacelor de transport parcate neregulamentar pe marginea carosabilului duc la blocarea benzilor de circulație, formarea ambuteiajelor și influențează direct la viteza de circulație.

Astfel, în urma unei analize efectuate s-a constatat că cele mai afectate și aglomerate puncte se află în sectoarele Centru, Râșcani și Buiucani.

Pentru staționarea sau parcarea în locurile interzise, doar în mun. Chișinău, de la începutul acestui an au fost documentați peste 980 de șoferi.

Inspectoratul General al Poliției reamintește că în fiecare zi sunt desfășurate acțiuni ale inspectorilor de patrulare la cele mai dificile intersecții și chiar dacă se caută noi metode de fluidizare cum ar fi: benzi adiționale pe anumite străzi, semafoare inteligente și sensuri giratorii atitudinea fiecărui șofer este esențială. Iar lipsa respectului între șoferi, parcarea transportului în adiacentul stațiilor de așteptare, manevrele de pe o bandă pe alta fără semnalizare este veriga slabă ce duce la aglomerația din trafic.

De menționat, că în cel mai scurt timp, Poliția va interveni întru executarea Hotărârii Guvernului nr.557  în vederea ridicării, transportării și depozitării mijloacelor de transport parcate neregulamentar, care va asigura atât respectarea circulației rutiere cât și fluidizarea traficului.

loading...

Comments are closed.