Politic

(Video) Casa-muzeu Nicolae Sulac se ruinează! Reacția premierului Filip în ședința de Guvern

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul Pavel Filip a cerut Ministerei Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc, să se implice în restaurarea casei-muzeu Nicolae Sulac, din satul Sadâc, raionul Cantemir, transmite publika.md. Reacția lui Filip vine după ce, recent, a apărut pe Facebook un video în care se arată casa natala a mareului interpret care acum se află în paragină.

„Cineva a postat imagini în care se ruinează această casă-muzeu. Ştiu că este şi obligaţiunea autorităţilor publice locale, dar vorbim de cultură şi de oameni de cultură cu care ne mândrim până acum şi care au lăsat o moştenire în urma lor. Vă rog să încercaţi să vă clarificaţi în această problemă şi cred că ar trebui să punem umărul, ori printr-o indicaţie, ori printr-o discuţie cu autorităţile locale. Dar cumva să corectăm acest lucru”, a spus premierul Pavel Filip.

Vedeți mai joc cum arată casa-muzeu Nicolae Sulac din comuna Sadâc, raionul Cantemir, localitatea de baștină a regretatului maestru. Cele două încăperi sunt construite în locul casei în care a copilărit cântăreţul şi se află în proprietatea celui mai bun prieten. Fundația pe care acesta o gestionează nu poate să facă reparație, din lipsă de bani. Casa-muzeu Nicolae Sulac trebuia să fie o bijuterie în centrul satului, care să atragă mulți turiști, dar a ajuns un loc de refugiu pentru foştii condamnaţi.

Amintim că artistul poporului Nicolae Sulac a murit în 2003, în urma unui atac cerebral. Ulterior, în cinstea sa a fost denumit Palatul Național din Chișinău.

loading...

Comments are closed.