Alte știri

VIDEO // Cavcaliuc, despre situația la Otaci: „Orice război se încheie cu PACE”

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Ce nu s-ar întâmpla în lumea asta, țineți minte că orice război se termină cu PACE.” Este îndemnul lui Gheorghe Cavcaliuc, care revenind de la nordul Republicii Moldova,  după șapte întâlniri cu cetățenii, care au avut loc în municipiul Bălți și raionul Sângerei, și-a expus poziția referitor la situația de la Otaci, unde acum câteva zile au avut loc altercații între aproape 200 de localnici. 

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Este nevoie ca în Republica Moldova să domine PACEA. Fac apel la calm. Haideți să lăsăm organele de drept să facă ordine și să gestioneze situația respectivă iar noi să păstrăm liniștea, armonia și PACEA. Gândiți-vă la familie voastre și ce nu s-ar întâmpla în lumea asta, țineți minte că orice război se termină cu PACE”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc, în cadrul unui LIVE organizat pe pagina sa de Facebook.

Amintim că în urma scandalului care s-a transformat într-o bătaie de proporții, cu pietre, unde participanții au folosit spray lacrimogen și au lovit cu pumnii și picioarele pe toți în cale, autoritățile din Otaci au instituit mai multe restricții în localitate, precum interzicerea tuturor agenților comerciali realizarea băuturilor alcoolice după ora 19:00, dar și organizarea discotecilor pe teritoriul orașului Otaci.

Totodată, liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc a îndemnat internauții să nu fie prea critici cu mama copilului de trei ani, care și-a lăsat copilul în mașină și s-a dus la cumpărături.

„Am văzut că presa a bulversat societatea cu această știre și cu părere de rău mulți au condamnat-o foarte urât și foarte categoric. Da, a greșit, da, ar fi fost strașnic dacă oamenii legii nu ajungeau la timp, dar imaginați-vă și faptul că nu a făcut-o intenționat, nici o mamă nu își vrea rău copilului său. Mama, pe lângă stresul prin care a trecut, și-a învățat lecția și noi toți trebuie să învățăm din această situație”, a menționat liderul PACE.

Menționăm că polițiștii de patrulare au venit în ajutorul mamei după ce au observat că aceasta era agitată și nu putea deschide ușile, ofițerii fiind nevoiți să spargă geamul mașinii și să salveze micuțul. De asemenea, a fost solicitată intervenția salvatorilor și a ambulanței. Acum, copilul se simte bine și se află în afara oricărui pericol.

Amintim că anume în perioada când Cavcaliuc era șef adjunct la IGP, acesta a lansat serviciul „DIALOG”, aplicat în practică în timpul protestelor în masă dar și în timpul altor evenimente de acest gen, asigurând la cel mai înalt nivel o comunicare eficientă între cetățeni și forțele de ordine, fiind mereu receptivi la solicitările apărute.

loading...

Comments are closed.