Alte știri

VIDEO // Cavcaliuc, după decizia CA: „Numai echipa PACE a avut curajul să atace decizia CEC-ului și să obținem victorie pentru diasporă”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Politic PACE a venit cu o reacție în urma deciziei Curții de Apel Chișinău, care a obligat Comisia Electorală Centrală să deschidă peste hotare cel puțin 191 de secții. „Numai echipa PACE a avut curajul să atace la Curtea de Apel decizia CEC-ului și să obținem victorie pentru diasporă.”

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Gheorghe Cavcaliuc și-a expus reacția în cadrul unui LIVE pe pagina sa de Facebook.

„Este și o victorie a diasporei, a cetățenilor noștri din străinătate. Deși noi am cerut 220 de secții, un număr record, decizia Curții de Apel va da posibilitate mai multor conaționali de-ai noștri să-și exercite dreptul la vot, consfințit de Constituție”, a declarat liderul PACE.

Potrivit lui, partidul PACE consideră că 220 de secții pentru moldovenii din diasporă ar corespunde mai mult realităților.

„Avem victorie pentru diasporă și pentru toți moldovenii. Pentru prima dată în istoria țării, noi, partidul PACE, am cerut Curții de Apel să declare ilegală decizia CEC-ului și să deschidă 220 de secții de votare în diasporă, în timp ce celelalte partide, pe care diaspora nu odată le-a susținut masiv la vot, au cerut doar câteva secții în plus”, a mai spus Cavcaliuc.

Eu fiind copilul diasporei, susțin diaspora, care este floarea națiunii, care din păcate, au fost nevoiți să plece peste hotare din cauza sărăciei, PACE susține diaspora.

loading...

Comments are closed.