Alte știri

VIDEO. Ce au discutat Krasnoselski și Rogozin la Moscova: Îmi pare rău că nu am reușit să ajung în regiunea transnistreană

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, s-a întâlnit ieri la Moscova cu vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Rogozin, pentru a discuta mai multe subiecte ce țin de relațiile bilaterale, operațiunea de menținere a păcii în regiunea transnistreană și relația cu autoritățile din Republica Moldova.

„Prin urmare, în situația actuală, a cărei dezvoltare o urmărim acum, se încearcă să se lovească, în primul rând, în militarii noștri care printr-o poziție fermă și clară păstrează pacea în această regiunea”, a declarat Dmitri Rogozin.

Totodată, Vadim Krasnoselski a comentat decizia Curții Constituționale care a declarat ilegală aflarea pacificatorilor ruși pe teritoriul regiunii transnistrene și a criticat Parlamentul Republicii Moldova pentru decizia de lichidare misiunii pacificatoare pe ambele maluri ale Nistrului.

„E foarte periculoasă decizia luată de către Curtea Constituționale despre faptul că Rusia trebuie să părăsească regiunea transnistreană și decizia Parlamentului Moldovei de înlocuire a misiunii pacificatoare ruse cu operațiune civilă. Din cauza unor politicieni moldoveni există o presiune mare asupra pacificatorilor ruși. Regiunea transnistreană înțelege importanța Federației Ruse și știm că pacea pe teritoriul nostru a fost posibilă doar datorită participării pacificatorilor ruși. De aceea dacă influența Federației Ruse va fi diminuată în regiunea transnistreană, aceasta va duce la escaladarea conflictului”, a declarat Vadim Krasnoselski.

Potrivit jurnaliștilor ruși, tema declarației a lui Rogozin de către Guvernul R.Moldova drept persona non- grata pe teritoriul Republicii Moldova nu a fost discutată la întrevederea cu liderul regiunii nerecunoscute.

Realitatea.md amintește că întrevederea dintre Rogozin și Krasnoselski urma să aibă loc acum o săptămână în regiunea transnistreană la manifestările cu ocazia a 25 de ani de  la stabilirea pacificatorilor ruși în regiunea din stânga Nistrului, însă nu s-a produs din motiv că vicepremierul rus nu a ajuns în Republica Moldova în urma restricțiilor stabilite de către autoritățile din România.

loading...

Comments are closed.