Alte știri

(Video) Ce cred oamenii despre afirmația lui Dodon: „Eminescu s-a născut moldovean și a decedat român”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi s-au împlinit 169 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Cu acest prijlej mai mulți oameni au depus flori la bustul marelui poet de pe Aleea Clasicilor, printre care și președintele țării. După ce a depus flori, fiind întrebat despre identitatea lui Mihai Eminescu, Igor Dodon a răspuns jurnaliștilor că „Eminescu s-a născut moldovean, dar a decedat român”.

Reporterul Telegraph, Constantin Bîrcă, a mers în parcul central din Capitală și a întrebat oamenii de cred despre declarația făcută de Igor Dodon. Totodată, vorbitorii și-au exprimat emoțiile care îi leaga de creația geniului literaturii române.

„Eminescu a spus SUNTEM ROMÂNI ȘI PUNCTUM. Domnul Dodon nu știe ce a scris Eminescu – De la Nistru pân’ la Tisa, tot românul plânsa-mi-sa – Dodon nu știe ce limbă vorbește”, a declarat o doamnă. După care a adăugat că liderul Platformei DA l-a făcut pe Igor Dodon președinte: „Nu știu cine l-a ales președinte, eu nu l-am ales, dar asta avem. Îmi pare rău că a venit Dodon la putere, asta numai Năstase răcânea în piață PREȘEDINTE ALES DE POPOR, poftim”.

Altă doamnă a declarat că ori român ori moldovean e aceeași naționalitate, iar un domn a spus că e de la sine înțeles că nu poți să te naști într-un fel și să mori altfel. „E o rătăcire făcută publică, e o provocare și o blasfemie la adresa celui care a fost cel mai mare român”, a adăugat el.

„Probabil domnul președinte a dorit să ne spună că Mihai Eminescu este pentru noi ca un moldovean și că poetul este important atât pentru români cât și pentru moldoveni în istoria noastră”, a spus o elevă.

Vedeți în video de mai jos toate declarațiile făcute de oamenii care au răspuns la întrebare:

loading...

Comments are closed.