Alte știri

VIDEO // Ce spun consătenii săi despre Gheorghe Cavcaliuc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Returnarea banilor pierduți de pe cartea de economii 1 rublă la 1 leu; alocație lunară de 9000 lei pentru familiile cu trei sau mai mulți copii; salariul minim de 10.000 de lei și locuințe de serviciu garantate pentru persoanele cu epoleți . Liderul partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc și-a prezentat programul electoral în satul natal Micăuți, raionul Strășeni.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Am dezvoltat un concept unic – Ghișeul unic de servicii publice mobile – un grup de specialiști care vor veni în satul dvs. Este foarte ușor să organizezi un microbuz, în care să existe un specialist al departamentului de documentare a populației, un notar și un lucrător cadastral.  Va exista un program și veți ști că acest grup mobil vine în satul dvs. într-o anumită zi a săptămânii. Oricine are nevoie să vândă un teren sau să doneze nepotului său casa, să-și perfecteze actele de identitate, poate face acest lucru în satul său, prin intermediul acestui ghișeu”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc, în cadrul evenimentului de lansare a sa în campania electorală.

Programul conține, de asemenea, crearea unui ghișeu unic de consultare pentru Diaspora care vine în Moldova pentru o perioadă scurtă de timp, în vacanță, și un plan pentru reintegrarea celor care se întorc definitiv acasă. Inclusiv condiții speciale de impozitare la vamă.

„Oamenii care au cumpărat diferite lucruri în timp ce lucrau peste hotare mulți ani, au cumpărat o mașină, mobilă, sau alte bunuri, întorcându-se în Moldova, nu vor plăti taxe vamale. Dacă se întorc definitiv acasă cu aceste lucruri. Orice persoană care a locuit și a lucrat în diaspora mai bine de cinci ani și care decide să se întoarcă în Moldova, va primi un regim fiscal preferențial, astfel încât să nu fie privat de ultimii bani. Ca să poată investi banii acumulați acasă – în copii, în casă sau în orice are el nevoie”, a mai menționat liderul PACE.

De asemenea bugetul pentru educație este planificat să fie dublat, iar construcția a cinci spitale regionale va îmbunătăți accesul populației la serviciile medicale.

Consătenii liderului PACE, Gheorghe Cavcaliuc nu au nicio îndoială că acesta și echipa sa vor pune în aplicare aceste inițiative.

Potrivit localnicilor din Micăuți, care au fost prezenți la eveniment,  Cavcaliuc „a spus adevărul despre ceea ce se întâmplă în vârful parlamentului și se arată a fi convinși că anume el va fi în stare să facă ordine în țară, la fel cum a aranjat lucrurile în poliție.”

„Am studiat la aceeași scoală din satul Micăuți. A fost întotdeauna deștept și a ocupat primele locuri peste tot.  Dacă a pus lucrurile în ordine în poliție, le va pune în ordine și ca lider al partidului. Va face ceva pentru țară și pentru comuna noastră”, a declarat unul dintre consătenii liderului PACE.

Un alt localnic din Micăuți, Strășeni, care îl cunoaște pe liderul PACE din copilărie, l-a descris ca fiind un adevărat profesionist în tot ceia de ce se apucă.

„Îl cunoaștem pe George încă din copilărie. Are un nucleu. A arătat profesionalism în munca în poliție. Vrem să-l sprijinim în alegerile parlamentare. Să votăm pentru PACE, primul partid de pe listă”, a spus un alt consătean de-a lui Gheorghe Cavcaliuc.

Partidul PACE a elaborat 100 de proiecte de legi și decrete guvernamentale, pe care intenționează să le pună în aplicare imediat după alegerile parlamentare. Formațiunea politică are aproximativ 19.000 de membri, 24 de organizații teritoriale în Moldova și 11 în diasporă.

Amintim că Partidul Acasă Construim Europa va fi nr.1 în buletinele de vot în cadrul alegerilor parlamentare din 11 iulie.

loading...

Comments are closed.