Politic

(Video) Ce spune Candu despre introducerea vectorului european în Constituția Moldovei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Introducerea vectorului european în Constituție rămâne o prioritate pentru următoarea sesiune parlamentară din toamnă. Despre acest lucru a anunțat azi președintele Parlamentului Moldovei, Andrian Candu.

Problema este că actuala coaliție de guvernare, PDM-PPEM, nu deține suficiente voturi pentru a modifica Legea Supremă. În acest context politic, Candu mizează pe suportul partideleor de opoziție declarate pro-UE: „Sper că discuțiile și constultările cu opoziția parlamentară pro-europeană, PLDM și PL, vor avea succes și proiectul va fi susținut”, a declarat Speakerul de la Chișinău. El mai atenționează că acest mesaj nu ține doar de mesajul politic, ci și de interesul național de integrare europeană.

Legat de alegerile eșuate din Capitală, Candu a spus că în a doua jumătate a lunii septembrie, Comisia juridică va veni cu consultări privind nevalidarea alegerilor locale și cu recomandări.

Nu în ultimul rând, legat de sesiunea parlamentară care se apropie, oficialul a spus că este foarte important ca indiferent de campania electorală și dezbaterile politice, Republica Moldova să nu rămână fără buget (pentru anul viitor). „Vom depune toate eforturile, împreună cu Guvernul și FMI, să adoptăm bugetul pănă la mijlocul lunii noiembrie 2018”, a promis Andrian Candu.

Telegraph amintește că PSRM, partidul nr.1 în toate sondajele de opinie – susținut de președintele Dodon, afirmă deschis că dacă vor prelua puterea după alegeri ei vor schimba vectorul geopolitic al statului. Totodată, precizăm că modificarea Constituției Republicii Moldova este posibilă prin votul a două treimi din totalul deputaților din Parlament, adică 67 de voturi din 101.

loading...

Comments are closed.