(Video) Ce spune Procurorul General, Eduard Harujen, despre schimbarea puterii în Guvern și Parlament?

Ce spune Procurorul General Eduard Harujen, despre schimbarea puterii în Guvern și Parlament, procuratura generala, justitie moldova, 

Procurorul General al Republicii Moldova, Eduard Harujen, a fost întrebat ce crede despre euforia care a cuprins o bună parte din societatea moldovenească în ultimele zile, odată cu plecarea PDM de la guvernare și venirea alianței PSRM-ACUM. Harujen a atras atenția că asemenea atitudine a societății este un fenomen periodic, și în 2009 moldovenii s-au bucurat că a căzut regimul lui Voronin dar peste câțiva ani mulți au ajuns să regrete schimbarea politică care a avut loc.

“Periodic unele schimbări pe arena politică sunt însoțite de această senzație de libertate, de această senzație că iată în sfârșit a venit o schimbare. Dar este important ca noi toți membrii societății să fim atenți ce se întâmplă în aceste perioade, să nu ne îmbătăm cu apa rece (cum se spune la moldoveni), să fim atenți bazele la care schimbare sunt puse anume în această perioadă de incertitudine, fiindcă perioadele anterioare, când societatea tot răsufla ușurată că au scăpat de dictatură, au scăpat de un regim, au scăpat de o putere care îi asuprea, au pus bazele unor sisteme roadele căror le culegem până astăzi”, a declarat Harujen, probabil cu referire la furtul miliardului din BEM în 2014.

Din punct de vedere profesionist, ca și Procuror General care are sub conducere procurori care gestionează cauze penale, el spune că și-ar dori foarte mult ca această perioadă de euforie să nu genereze criminalitate suplimentară în țara noastră, să nu genereze spiritul de neîncredere și de neglijare a organelor de drept și a legilor.

“Or, ultimele evenimente, cum ar fi cazul tragic din 20 iunie – în raionul Hîncești, când un acuzator a fost atacat de către un inclupat, pe care îl judeca într-un proces penal, s-a întâmplat ziua în amiaza mare. Am pornit investigații sub aspect de tentativă de omor fiindă s-a atacat dur în regiunea capului, iar asta mă pune pe gardă ca nu cumva acesta să fie un val de nesupunere civică față de organele de drept și mi-aș dori ca foarte curând această perioadă să fie încheiată și lucrurile să revină la normalitate deja cu guvernarea care o avem la moment”, a spus Harujen.

Mai jos urmăriți participarea Procurolului General, Eduard Harujen, la emisiunea Puterea a Patra, în seara de 20 iunie.

Total
0
Shares
Total
0
Share