(Video) Cei din PAS se văd la guvernare, cei din Platforma DA în opoziție împreună cu Partidul ȘOR

Cei din PAS se văd la guvernare, cei din Platforma DA în opoziție împreună cu Partidul ȘOR, andrei nastase si maia sandu, partide parlament moldova 2019, partidul democrat din moldova plahotniuc, pdm filip, 

Două fracțiuni – două puncte diferite de vedere! Membrii fostului bloc ACUM se contrazic în declarații. În timp ce Năstase de la Platforma DA spune că e în opoziție, PAS nu mai vrea să se identifice cu opoziția după mesajul Partidului ȘOR.

“Chiar și pe poziția de opoziție, putem acționa pe cele trei dimensiuni (cel puțin), de fapt astfel se realizează un control al opoziției asupra guvernării”, a declarat Andrei Năstase recent în cadrul emisiunii Puterea a Patra cu Gheorghe Gonța.

Totodată, după ce a acces în Parlament, și Partidul ȘOR s-a declarat în opoziție. “Stimați colegi din blocul ACUM, noi cu voi reprezentăm opoziția. Moldova are nevoie de noi”, a spus Marina Tauber la întîlnirea organizată de partidele lui Năstase și Maia Sandu. Însă, cei din PAS deja se cer la guvernare. “Doamna Tauber greșește amarnic când spune că noi suntem în opoziție. Nu, noi pretindem la putere și ăsta a fost mesajul nostru foarte clar”, a spus deputatul din fracțiunea PAS, Oazu Nantoi, la emisiunea Politica cu Natalia Morari.

De opoziție, liderul Platformei DA vorbește dinaintea alegerilor din 24 februarie. “Blocul ACUM muncește și face tot ce-i stă în puteri să intrăm în Parlamentul RM cu peste 50 la sută din deputați. Adică un număr suficient pentru a face guvernul, dacă nu vom avea acest sprijin atunci vom face o opoziție cum nu s-a mai văzut în Republica Moldova, dar opoziție că o să sară scântei”, a spus Năstase la o emisiunea Important cu Liviu Moraru.

Ca să fie la guvernare, un partid trebuie să aibă cel puțin 51 de mandate, sau să facă parte dintr-o coaliție parlamentară care să însumeze peste 51 de deputați.

Total
0
Shares
Total
0
Share