Alte știri

VIDEO // Cel puțin 11 morți și aproape 100 de răniți după deraierea unui tren de pasageri în Egipt

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cel puţin 11 oameni şi-au pierdut viaţa și aproape 100 au fost răniți după ce un tren a deraiat, duminică după-amiază, în apropiere de Cairo, Egipt, potrivit unui bilanţ al Ministerului Sănătăţii, scrie Agerpres.

ACTUALIZARE: Autoritățile au anunțat primele decese după accidentul feroviar produs în apropierea orașului Cairo. Potrivit unui nou bilanț, cel puțin 11 persoane au murit și alți 97 au fost răniți după ce trenul în care se aflau a deraiat de pe șine.

Accidentul feroviar s-a produs în zona Banha (Qalyubia), la nord de orașul Cairo. Opt vagoane ale trenului care se deplasa pe ruta Cairo-Mansoura au deraiat iar cel puțin 100 de oameni au fost răniți.

Peste 50 de ambulanțe au intervenit la fața locului și au mutat răniții în trei spitale din provincie.

Mecanicul trenului, ajutorul său, precum şi opt oficiali ai căilor ferate au fost arestaţi în legătură cu deraierea trenului, a relatat ziarul privat al-Shorouk, citat de Agerpres.

Egiptul a mai fost teatrul unor tragedii feroviare de-a lungul anilor. Anterior în cursul acestei săptămâni, 15 persoane au fost rănite după ce un alt tren a deraiat în provincia nordică Minya al-Qamh.

Totodată, luna trecută, cel puțin 32 de oameni au murit și alți peste 100 au fost răniți, după ce două garnituri s-au ciocnit în sudul Egiptului.

Cea mai mare tragedie feroviară din Egipt s-a produs în 2002, când un tren de pasageri a luat foc şi peste 360 de oameni şi-au pierdut viaţa.

loading...

Comments are closed.