VIDEO // Cererea privind ridicarea imunității parlamentare este un show menit să distragă atenția oamenilor de la raportul fără rezultate al premierului Recean, susține Marina Tauber

Deputata fracțiunii ȘOR, Marina Tauber, l-a acuzat pe premierul Dorin Recean că “a venit în Parlament însoțit” de procurorul general interimar pentru a cere ridicarea imunității sale, deoarece, în opinia sa, șeful Cabinetului de Miniștri nu are ce să le spună cetățenilor.

Deputata a spus că raportul de activitate prezentat de premier în plenul Parlamentului este rușinos și că autoritățile încearcă să sustragă atenția opiniei publice și să o direcționeze spre un alt subiect, organizând un “circ de doi bani” cu ridicarea imunității sale, pentru a evita discuțiile despre raportul prezentat de Recean.

Deputatul a criticat implicarea procurorului general interimar și a altor forțe de ordine în această situație, numindu-le marionete ale actualei guvernări. Ea a declarat că presa a fost mai interesată de briefingului ei decât de raportul prezentat de premier în Parlament.

“Înțeleg că acest circ cu ridicarea imunității a fost planificat pentru a distrage atenția de la raportul “de nimic” al domnului Recean. Vedem că toată presa este aici și nu în plenul Parlamentului. Vedem că procurorul general interimar, Procuratura Generală și alte instituții de forță sunt marionete ale puterii, marionete ale ciumei galbene. Acum două săptămâni, domnul Recean trebuia să prezinte în cadrul unei ședințe parlamentare un raport de activitate a cabinetului pe care îl conduce. Nu s-a prezentat, se pare că are o teamă animalică față de echipa domnului Ilan Șor. În același timp, a venit astăzi cu procurorul general pentru a-mi ridica imunitatea, astfel încât toată presa să vorbească despre asta. Nu știu de câte ori mi-a fost ridicată imunitatea și cu atât mai mult de ce”, a declarat Tauber.

Marina Tauber a prezentat și un document prin care solicită acordul pentru ridicarea imunității parlamentare, susținând că acest caz va rămâne în istorie. Deputata și-a exprimat nedumerirea față de acuzațiile care i se aduc, menționând că este persecutată pentru că a participat la un flashmob și a scandat lozinci.

“Ceea de ce sunt acuzată este și de râs și de plâns. Sper că vă amintiți de ultima ședință de la Curtea de Apel în cazul domnului Ilan Șor, unde s-a decis condamnarea acestuia, iar eu, împreună cu alți susținători, am intrat acolo cu megafoanele. Am sperat că trăim într-o țară liberă și democratică. Am auzit că judecătorii sunt intimidați și presați de actuala guvernare. Sunt acuzat că, împreună cu oamenii, am intrat acolo și am cerut judecătorilor să își facă treaba în mod onest și liber, iar întreaga Procuratură Generală se ocupă de acest caz. Pentru că eu și alte femei am scandat sloganuri și am organizat un flashmob pentru a atrage atenția ambasadorilor și a societății în general asupra acestui caz, mi se retrage imunitatea. Nu fug și nu mă eschivez de responsabilității, dar nu înțeleg de ce anume sunt acuzată. Sunt acuzată de amestec în justiție. Ce am făcut, nu știu. Ah, scuze, am uitat de critica în raport cu Maia Sandu” – a adăugat deputatul.

Marina Tauber a spus că atenția publică este concentrată pe alte probleme și a subliniat că în acest fel Recean a vrut să distragă atenția publică de la ele. Ea a spus că este mândră de faptul că premierului și Partidului Acțiune și Solidaritate îi este frică de echipa lui Ilan Șor.

Deputatul a criticat și faptul că Dorin Recean face presiuni și amenință public judecătorii, dar nu este supus aceluiași tratament atunci când vine vorba de ridicarea imunității sale. Tauber a subliniat că singura cale de ieșire pentru Recean este să demisioneze cât mai curând posibil.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share