Alte știri

(Video) Cetățenii care au luptat pe Nistru în 1992 cer demisia ministrului de Externe, Nicu Popescu – un trădător!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Declarația ministrului de Externe, Nicu Popescu, la București, precum că în 1992 în Republica Moldova a fost un război civil (o luptă internă) a exacerbat spiritele în societate. Moldovenii i-au amintit ministrului că de fapt în acel an sângeros armata rusă a atacat țara noastră, iar pe câmpul de luptă și-au pierdut viața oameni nevinovați. În acest context, cetățenii cer demisia lui Popescu! Or, un politician care nu recunoaște istoria adevărată nu poate să ne reprezinte statul pe plan internațional. Curios este că șeful statului Igor Dodon a fost unul din puținii care au apreciat pozitiv poziția lui Nicu Popescu la București.

Reporterul Telegraph a luat interviu de la mai mulți cetățeni care au comentat declarația scandaloasă făcută de ministrul de Externe. Majoritatea spun că Popescu trebuie să-și prezinte demisia pentru greșeala sa impardonabilă. „Să faci așa declarații că a fost un RĂZBOI CIVIL, tu înțelegi ce spui”, l-a întrebat președintele Partidului Verde Ecologist, Anatolie Prohnițchi. „De acum se văd rezultatele că această guvernare (PSRM-ACUM) nu este desinestătătoare, ci este condusă de un centru unic – de la Piața Roșie”, a continuat Prohnițchi.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Vasile Costiuc, președintele Partidului Democrația Acasă: „Noi acum, câteva minute, am terminat un flashmob în fața Ministerului de Externe și Integrării Europene, probabil trebuie schimbată deja și denumirea ministerului – să fie de Externe și Integrării Euroasiatice, pentru că ăsta e mesjaul pe care îl transmite Guvernul Kozak (Guvernul Sandu). Poziția pe care a exprimat-o cetățeanul ăsta la București este poziția Federației Ruse, că în Republica Moldova a fost război civil, pentru a-și motiva păstrarea armatei de ocupație. Miniștrii care spun fraza asta celebră nu sunt demni de a fi miniștri ai Republicii Moldova, Popescu trebuie să-și dea demisia cu tot cu scuzele de rigoare”.

Generalul și fostul ministru de Apărării, Vitalie Marinuța, a spus: „În primul rând o să vorbesc ca cetățean al Republicii Moldova și ca persoană care în 1992, la vârsta de 22 de ani, am luat arma în mână și, așa cum au făcut-o foarte mulți camarazi de ai mei, am luptat pentru acest pământ, pentru independența, integritatea și suveranitatea Republicii Moldova. Eu nu am luptat împotriva lui Vasile sau împotriva altcuiva, nu am avut ce împărți cum nu am nici acum, dar am luptat împotriva unei agresiuni a Armatei a 14-a, împotriva acelor persoane care nu doareau ca noi să fim liberi”. Din aceste considerente, veteranul de război Marinuța crede că ministru Popescu a trimis un mesaj premeditat către întreaga societate, pentru ca să fie schimbată abordarea față de conflictul din regiunea transnistreană, de aceea a solicitat demisia ministrului de Externe.

Mai jos urmăriți opiniile tuturor cetățenilor cu care am discutat astăzi. Vizionare plăcută!

loading...

Comments are closed.