Alte știri

(Video) Chelsea a câştigat Europa League cu 4 la 1. Arsenal a ratat calificarea în Champions League

Pinterest LinkedIn Tumblr

Chelsea Londra nu a avut milă de concitadina Arsenal, a învins-o cu 4-1, după un meci în care toate golurile s-au marcat după pauză. La cum se jucase prima jumătate de oră nimeni nu ar fi putut bănui deznodământul meciului.

Din minutul 34 însă, Chelsea a început să se aproprie de poarta lui Cech, goalkeeperul lui Arsenal fiind nevoit să intervină în două rânduri, la şuturile lui Emerson (34) şi Giroud (39).
 
Raportul de forţe s-a schimbat total după pauză. Giroud a deschis scorul cu o lovitură de cap bine ţintită (49), Pedro (60) l-a majorat cu un şut tare, pe jos, iar Hazard a dat lovitura de graţie (65) dintr-o lovitură de la 11 metri.
 
Arsenal a zvâcnit prin Iwobi (67) şut superb, cu exteriorul, din afara careului mare, dar Chelsea a omorât orice speranţă cinci minute mai târziu, Hazard (72) după o combinaţie splendidă cu Giroud.
 
Finalul meciului s-a jucat cu garda jos, ocaziile alternâd la de la o poartă la cealalta, dar fie imprecizia atacanţilor, fie paradele celor doi porari au făcut ca tabela să nu se mai modifice.
 
Chelsea a terminat neînvinsă competiţia şi a câştigat pentru a doua oară în istorie Europa League, în timp ce Arsenal, pe lângă dezamăgirea pierderii trofeului, a ratat şi şansa de a participa în Liga Campionilor în sezonul următor.
 
Meciul s-a jucat pe Stadionul Olimpic din Baku (Azerbaidjan).

loading...

Comments are closed.