Politic

VIDEO // Chișinăul ar putea rămâne fără apă din cauza guvernării PAS, declară Ion Ceban

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernarea recurge la un atac raider asupra Întreprinderii ”Apă-Canal Chișinău” și vor să o privatizeze, iar din acest motiv Chișinăul ar putea rămâne fără apă, a declarat Ion Ceban, primarul mun. Chișinău.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

”Ceea ce s-a întâmplat cu Aeroportul și cu Banca de Economii, acum se întâmplă și cu ”Apă-Canal Chișinău”.

Avem un tarif care este cel mai mic din Europa. Noi nu avem niciun sat, cu excepția comunei Țânțăreni, care o finanțăm tot noi, sau localitate din Moldova care să aibă un tarif ca în capitală, de 9 lei.

Dacă mergeți la Iași – e 43 de lei, dacă mergeți la Cluj – e 56 de lei, dacă mergeți în altă parte în Europa e mult mai mare.

La Fălești, la Ungheni, la Florești sunt peste 30 – 50 de lei la apă potabilă.

  • Anul trecut, la probele preluate din Stația de Epurare a fost aplicată o amendă de 12 milioane de lei, știe foarte bine, că nu are nimic proba preluată la Stația de Epurare, cu deversările care sunt de la agenții economici.
  • A fost anulat un contract de 100 de milioane de lei, atribuit de către Fondul Ecologic Național, pentru construcția de Piroliză. Ce înseamnă asta – avem 100 de tone de nămol, trebuie să le aducem la 15 tone.
  • Anul acesta noi am pompat 128 de milioane în plină criză energetică, plină criză pandemică și a crizei refugiaților.

Se vrea preluarea instituției, iar schema este deja elaborată.

Intenționat se tergiversează solicitarea Chișinăului de a fi ajustat prețul pentru a fi preluată instituția de la municipalitate”, a declarat Ceban.

loading...

Comments are closed.