VIDEO // Cinci traficanți de droguri au fost reținuți în cadrul unei operațiuni speciale

Ofițerii Direcției Antidrog și cei de urmărire penală a INI, de comun cu procurorii PCCOCS, anunță reținerea a cinci persoane, inclusiv din Ucraina, după o captură de 2 kg de droguri aduse ilegal din statul vecin, pe parcursul a patru luni.

Potrivit estimărilor, pe piața neagră de vânzare a drogurilor, cantitatea capturată ar valora circa 1 200 000 lei. La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), bărbații învinuiți de trafic de droguri au fost plasați în arest preventiv, pentru 30 de zile, iar femeii care îngrijește un copil mic i-a fost interzisă părăsirea Moldovei.

Persoanele reținute au vârste cuprinse între 18 și 47 de ani. Patru din ei, printre care o femeie și doi sportivi de performanță din Sudul republicii, au fost reținuți în septembrie 2023. Mai recent, a fost reținut și transportatorul, cetățean al Ucrainei, cu vârsta de 47 de ani.

După ce erau transportate în Moldova, drogurile sintetice de tip PVP erau distribuite în diferite raioane. Ulterior, liderul grupului infracțional care locuiește în Ucraina asigura vânzarea drogurilor în Moldova, prin intermediul aplicației mobile Telegram, cu primirea plăților electronic de la clienți.

Cercetările continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Total
0
Shares
Total
0
Share