VIDEO // Cine a propus demiterea imediată a miniștrilor democrați: “Ce ți-o spus domnu’ Filip – stai până diseară ori până mâine dimineață?”

Premierul Ion Chicu afirmă că dânsul a fost cel care a propus demiterea imediată a miniștrilor PD după ce Pavel Filip a declarat că se va retrage de la guvernare, transmite Telegraph.md

Șeful Executivului a comunicat că nu putea lăsa incertidune în Guvern, mai ales în perioada când trebuiesc aprobate proiecte importante, precum bugetul de stat.

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii Puterea a Patra cu Gheorghe Gonța, de la postul de televiziune N4.

“În mod normal orice partid tinde să ajungă la putere, domnul Filip cu Partidul Democrat nu este excepție. Un pic n-am înțeles manevra cu retragerea de la putere, dar sunt acte, strategii, eu nu pot să citesc aceste strategii, au un plan probabil. În perioada când reprezentanții Partidului Democrat au fost în Guvern, eu am simțit suportul lor, ei au susținut proiecte bune și eu am regretat faptul că ei au plecat, dar domnul Filip i-a retras…

În Guvern, mai ales la etapa când elaborezi bugetul, când ai de promovat aceste proiecte, trebuie să fie om la locul lui – nu poate fi ministru persoana care stă pe valiză și care așteaptă semnalul de la domnul Filip sau de la alt președinte de partid. Eu am comunicat că nu pot lăsa incertitudine în ministere – ei trebuie să plece. Și eu am întrebat dacă e decizie finală? “Decizie finală” că se retrag din Guvern. Dacă se retrag , atunci nu cândva, pentru că eu nu pot aștepta când “dom’ ministru ești sau ai plecat? Ce ți-o spus domnu’ Filip – stai până diseară ori până mâine dimineață?”

Disonanță cognitivă? Cei de la PAS sunt supărați că Maia Sandu nu a primit bodyguarzi de la SPPS

Provocare pentru președintele ales Maia Sandu din partea unui jurnalist

Total
0
Shares
Total
0
Share