Politic

(video) Circa 150 de oficiali sunt așteptați în Republica Moldova! Mâine începe Summitul de securitate de la Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Participanții la Summitul de securitate, care va avea loc mâine, vin la Chișinău. În această dimineață, președintele Parlamentului, Andrian Candu a întâmpinat delegația georgiană în frunte cu speakerul Irakli Kobakhidze. Astăzi, la ora 15:00 cei doi vor avea o întrevedere la Parlamentul de la Chişinău.

Iar dimineaţa, Andrian Candu s-a întâlnit cu Inara Murniece, președinta Republicii Letonia. Oficialul a declarat că este onorată să fie prezentă în ţara noastră şi vrea să contribuie la dezvoltarea relaţiilor moldo-letoniene. Iar potrivit tradiţiei de prima zi a primăverii, Andrian Candu i-a dăruit Inarei Murniece un mărţişor, transmite Publika.

Urmează să vină și alți oaspeți, care mâine se vor întruni la conferința interparlamentară de nivel înalt cu genericul „Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate”.

În cadrul conferinței, la inițiativa președinților Parlamentelor Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei vor fi discutate probleme legate de securitatea informațională, energetică, apărare, precum și despre asigurarea creșterii economice stabile și a statului de drept în regiune.

Ulterior, cele trei țări vor semna o declarație privind securitatea regională și perspectivele de integrare europeană.

Evenimentul va întruni circa 150 de oficiali și experți de nivel înalt, inclusiv speakeri de Legislative, europarlamentari, reprezentanți ai Congresului SUA, experți notorii internaționali și regionali.

loading...

Comments are closed.