Alte știri

VIDEO // Circa 32 de hectare de vegetație au ars în ultimele 24 de ore. Pompierii au intervenit în forță

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe parcursul zilei de 10 martie angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitați să intervină la lichidarea mai multor focare de vegetație.

Pompierii au intervenit în forță, după ce un teren pe o suprafață de 20 ha a fost cuprins de flăcări în apropiere de localitatea Molovata, raionul Dubăsari. Mai multe ore salvatorii au luptat cu focul pentru ca acesta să nu obțină răspândire.

De ajutorul angajaților IGSU a fost nevoie și în cazul unui incendiu de vegetație izbucnit în orășelul Codru, municipiul Chișinău. Aici pompierii au stins iarba, care a luat foc și risca să ajungă spre spațiile locative.

Pompierii au fost solicitați și în localitatea Colonița, după ce 1ha de iarbă s-a aprins, iar la Hârbovăț, raionul Anenii Noi, salvatorii au intervenit pentru a stinge vegetația aprinsă pe o suprafață extinsă.

Potrivit informațiilor IGSU, pe parcursul ultimelor 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit pentru a stinge 11 focare de vegetație arsă în care au fost compromise 32 ha de teren.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe normele antiincendiare și să nu aprindă iarba uscată și gunoiul menajer.  În condiții de vânt și umiditate redusă orice scânteie se poate transforma în incendii de proporții. În caz de situații de risc oamenii sunt rugați să  sune Serviciul 112.

loading...

Comments are closed.