Alte știri

VIDEO: Combustibilul viitorului, te alimentezi doar o dată la 100 de ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cât de economă nu ar fi mașina, șoferii mereu încearcă să mai reducă din consumul de carburant, iar un exemplu sunt cei ce își pun instalații de GPL pe celebrul hybrid, Toyota Prius, scrie AutoExpert.MD.

Din fericire savanții vin să ne bucure cu o veste bună și să ne informeze despre combustibilul grație cărui nu ar fi nevoie să ne realimentăm niciodată! De fapt, partea mecanică ar ceda cu mult înaintea combustibilului.

Numele lui este THORIU! Acesta este combustibilul nuclear al viitorului. Numele de thoriu este o referinţă la Thor, zeul războiului în mitologia scandinavă. Mai puţin radioactiv decât uraniul, thoriul poate fi exploatat în cariere de suprafaţă, iar acest lucru are un impact minim asupra mediului şi costuri relativ reduse de valorificare.

Compania Laser Power Systems a creat un concept al cărui motor funcţionează pe bază de thoriu. Fiind radioactiv, echipa a folosit bucăţele foarte mici pentru a construi o rază laser care încălzeşte apa şi produce abur. Acest abur este transformat în energie cu ajutorul unei turbine.

Un singur gram de thoriu produce mai multă energie decât 28.000 de litri de combustibil convenţional, în timp ce o cantitate de 8 grame ar fi suficientă să propulseze o maşină 100 de ani.

Charles Stevens, CEO al Laser Power Systems, a anunţat însă că maşinile propulsate de thoriu nu vor apărea prea curând pe străzi. El spune că industria auto nu este interesată de proiect, fiind concetrată pe tehnologia clasică, care încă produce bani.

Compania sa dezvoltă diferite sisteme prin care thoriul ar putea fi folosit pentru producerea energiei, fie că este vorba de clădiri de birouri, hoteluri sau restaurante.

În ceea ce priveşte radioactivitatea, Stevens nu îşi face probleme. O singură bucată de folie de aluminiu este suficientă pentru a contracara efectele ei.

loading...

Comments are closed.