Social

VIDEO // Companiile de Taxi au fost supuse verificărilor de către polițiști

Pinterest LinkedIn Tumblr

Angajații Secției documentare accidente rutiere din cadrul Direcție de Poliție a mun. Chișinău, pe parcursul a 15 zile, au efectuat verificări la firmele de,,Taxi”, înainte de ieșirea pe străzile capitalei cât și în traficul rutier. Acțiunile polițiștilor au drept scop responsabilizarea conducătorilor auto și a administratorilor, întru verificarea stării tehnice a unităților de transport cât și respectarea măsurilor de control și combatere a infecției cu COVID-19.

În acest context, polițiștii au supus verificării circa 180 de unități de transport ce activează în companiile de taxi din mun. Chișinău. Astfel fiind verificate unitățile de transport înainte de ieșirea pe străzile capitalei cît și organizate razii speciale în trafic. Urmare a măsurilor întreprinse de către forțele de ordine au fost depistate 54 de contravenții cum ar fi: defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizaţia de rigoare, amplasarea neautorizată pe vehicule a publicităţii, încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat a vehiculelor, conducerea unității de transport cu numărul de înmatriculare nedescifrabil, nestandardizat sau amplasat cu încălcarea standardului. În privința a 39 de  conducători de taxi care au admis astfel de încălcări au fost întocmite procese verbale iar în privința persoanelor cu funcție de răspundere fiind întocmite 9 procese verbale pentru admiterea ieșirii la rută a unităților de transport cu încălcări.

Totodată în cadrul raziilor desfășurate de către polițiști în traficul rutier au fost depistați doi conducători auto,care în timpul transportării călătorilor le lipseau masca de protecție, astfel fiind încălcate măsurilor de siguranță care sunt impuse de către autorități întru neadmiterea răspândirii virusului COVID-19. Șoferilor le-au fost întocmite procese verbale în conformitate cu prevederile art. 76/1 alin.(1) Cod Contravențional.

loading...

Comments are closed.