Social

VIDEO // Companiile de taxi, verificate de poliție. Ce încălcări au fost depistate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Angajații Secției documentare accidente rutiere din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pe data de 23 septembrie au efectuat verificări la una dintre  firmele de ,,Taxi”, înainte de ieșirea pe străzile capitalei cât și în traficul rutier. Acțiunile polițiștilor au drept scop responsabilizarea conducătorilor auto și a administratorilor, întru verificarea stării tehnice a unităților de transport cât și respectarea măsurilor de control și combatere a infecției cu COVID-19.

În acest context, polițiștii au supus verificării circa 32 de unități de transport ce activează în compania de taxi din mun. Chișinău. Astfel fiind verificate unitățile de transport înainte de ieșirea pe străzile capitalei cît și organizate razii speciale în trafic. Urmare a măsurilor întreprinse de către forțele de ordine au fost depistate 14 de contravenții cum ar fi: defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizaţia de rigoare, amplasarea neautorizată pe vehicule a publicităţii, încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat a vehiculelor, conducerea unității de transport cu numărul de înmatriculare nedescifrabil, nestandardizat sau amplasat cu încălcarea standardului. În privința a 11 conducători de taxi care au admis astfel de încălcări au fost întocmite procese verbale . La momentul controlului au fost depistate 3 automobile ce n-au fost supuse testării tehnice în modul stabilit, fiindu-le interzisă exploatarea prin ridicarea plăcuțelor de înmatriculare.

Este de menționat că pâna la finele lunii septembrie au mai fost organizate razii în trafic iar la sediile agenților economici au fost efectuate 5 controale speciale înainte de ieșirea la rută cu înmânare a a 5 prescripții , fiind întocmite 37 procese contravenționale cu depistarea a 45 de contravenții.

Tot atunci , în cadrul verificărilor au fost organizate întruniri cu conducătorii auto, privind respectarea RCR și a Regulamentului transporturilor rutiere de persoane și bagaje, disciplina de serviciu, menținerea în stare curată a unităților de transport și a echipamentului necesar, fiind adusă la cunoștință situația accidentara din capitală, privind implicarea transportului de călători în regim taxi.

loading...

Comments are closed.