Social

(video) Confesiunile unui tânăr gay din Republica Moldova: „Zilnic sunt amenințat, nu mă simt în siguranță nici o clipă”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Andrei Kolioglo, un tânăr gay de origine găgăuză, și-a făcut recent publică orientarea sexuală pe o rețea de socializare. Ceea ce a urmat, l-au determinat pe Andrei să înregistreze un video.

Andrei a destăinuit prietenilor săi virtuali despre orientarea sa netradițională. El spune că s-a săturat de veșnicile întrebări despre nuntă, despre prietena sa. Acesta a obosit să mintă nu doar celor din jur, dar și lui însuși. „Am obosit să ascund de toți ceea ce simt, am vrut să scap de această povară grea. am vrut să fiu sincer cu mine însumi prima dată în viața mea.” spune Andrei.

Postarea a fost văzută de foarte multe persoane, mult mai multe decât se aștepta tânărul. În rezultat, au început multe discuții, în special din partea persoanelor necunoscute tânărului Andrei. Acesta spune că este recunoscător celor care și-au exprimat susținerea, care s-au bucurat pentru el. Dar mult mai multe comentarii au fost răutăcioase, pline de ură. Multe mesaje conțineau amenințări cu violențe, chiar cu moartea.

Este foarte greu să citești aceste comentarii, este înfricoșător să te gândești că nu poți fi în siguranță când mergi pe stradă, este neplăcut să conștientizezi că ești obiect de glume și batjocuri din partea oamenilor. De ce societatea noastră impune așa oameni ca mine să se ascundă. De ce societatea consideră că are dreptul să se implice în viața mea personală? Să-mi dea note, să-mi dicteze unele reguli. Când va veni vremea ca oamenii să urască mai puțin, să judece mai puțin și să încerce să înțeleagă mai mult. Haideți să respectăm viața personală a fiecăruia din nou.” a mai spus Andrei.

Sursă video: Facebook/Centrul GDM

loading...

Comments are closed.