Alte știri

(Video) Consătenii liderei PAS, Maia Sandu: „N-a pus aici măcar o pietricică… Știu doar că a închis liceul din sat”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dat fiind că ne apropiem de alegerile parlamentare, echipa Telegraph și-a propus să meargă în localitățile de baștină a liderilor de partide, să vadă ce cred oamenii despre activitate lor politică din trecut, din prezent și ce aștepări au de la viitor. Prima vizită am făcut-o în satul Risipeni, raionul Fălești – locul de baștină a liderei PAS.

Am întrebat oamenii când au văzut-o pe Maia Sandu ultima dată prin sat, cum s-au schimbat lucrurile în localitate în anii când ea împreună cu PLDM erau la putere, dar și ce s-a realizat în ultimii ani la Risipeni, de când țara e condusă de PDM. Totodată am vrut să aflăm părerea oamenilor dacă sunt de acord cu decizia Maiei Sandu de a candida la alegeri din partea diasporei, și nu pe circumscripția raionului Fălești.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Nu e bine că a decis să candideze din diasporă, aici s-a născut, aici a crescut – ce a făcut ea pentru satul nostru? Nu a pus o piatră! Eu aud deputați care că mai fac prin raione, prin satele lor, dar la noi ea nu a pus nici măcar o pietricică”, a răspuns o femeie revoltată. Însă alți oameni au avut și păreri pozitive despre familia sa: „A avut un părinte foarte bun, a lucrat conducător, a fost șef bun”, a spus un bărbat. Iar o bătrână a afirmat că lidera PAS a închis liceul la școala din sat, pe vremea când ea era ministra Educației în Guvernul Filat.

Din aceste și din alte motive, oamenii din Risipeni nu au încredere că dacă Maia Sandu va reveni la putere, în Moldova lucrurile se va schimba în bine: „Dacă avea să realizeze ceva putea s-o facă deodată”, a menționat o femeie. Iar un bărbat este de părere că „mai bine n-o să fie”.

Am mai întrebat oamenii ce s-a făcut în ultimii doi-trei ani la Risipeni, de când la guvernare sunt democrații și Pavel Filip: „În ultimii doi ani s-a reparat grădinița, cu părere de rău nu Maia Sandu a făcut dar Partidul Democrat. S-a acoperit grădinița de copii, primăria din sat a fost reparată, drumurile s-au făcut astă vară”, au povestit două doamne, pe care le-am întâlnit pe strada principală din localitate.

Urmăriți mai jos reportajul video realizat de Telegraph Moldova în sat la Maia Sandu.

loading...

Comments are closed.