Social

VIDEO: Contrabandă cu țigări și alcool etilic deconspirată de către vameșii moldoveni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal au reținut jumătate de tonă de alcool etilic, fără acte de proveniență, ascunse într-un loc special amenajat în podeaua unui autoturism, modificată în scopul transportării ilicite a alcoolului și peste 20 de mii de țigarete de proveniență transnistreană. Bunurile ridicate fac parte din categoria de mărfuri accizate, pentru care accizele și alte plăți nu au fost achitate de către persoanele implicate. Cazurile au fost deconspirate ca urmare a controalelor efectuate, în baza analizei de risc, în mun. Chișinău și pe anumite trasee din țară.

În comunicatul  de presă al  Vămii se menționează că primul caz a fost consemnat în apropiere de localitatea Cobușca Veche (raionul Anenii Noi), când o patrulă a echipelor mobile a stopat un automobil de marca Dodge, cu numere de înmatriculare transnistrene. În urma controlului efectuat în salonul și portbagajul mijlocului de transport, funcționarii vamali au depistat, sub bordul mașinii, un furtun cu robinet din care curgea un lichid incolor cu miros specific de alcool etilic. În cadrul verificărilor minuțioase, vameșii au stabilit că podeaua autoturismului a fost modificată astfel încât să fie posibilă transportarea diferitor lichide într-un loc special amenajat, din care au fost extrase, prin intermediul a două robinete improvizate, 550 de litri de alcool etilic.

Alcool a fost depistat și în cel de-al doilea caz, fiind ridicate, din portbagajul unui autoturism Toyota Yaris, 50 de butelii din plastic cu un volum total de 50 de litri, pentru care șoferul nu a putut prezenta niciun act de proveniență.

Cea de-a trei reținere a fost semnalată pe o stradă din mun. Chișinău, atunci când echipele mobile au identificat în trafic un cetățean moldovean, care transporta în autoturismul său produse din tutun. În lipsa actelor de proveniență, a fost dispusă efectuarea unui control fizic detaliat al automobilului, în urma căruia au fost ridicare 20.000 de țigarete fără timbre de acciz, mărcile ”MAC” și ”Dubao”.

În toate cele trei cazuri, conducătorii auto nu dețineau niciun act confirmativ asupra loturilor transportate, încercând să eschiveze de la achitarea plăților vamale pentru mărfurile accizate.

Ca rezultat, țigaretele și alcoolul au fost reținute, iar cercetările sunt continuate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și aplicarea sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare.

loading...

Comments are closed.