Social

VIDEO // Contrabandă pe timp de pandemie: Mărfuri de jumătate de milion, depistate la vama Leușeni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tentativele de trafic ilicit cu mărfuri continuă chiar și pe timp de pandemie. Deși autoritățile insistă să-i convingă pe cetățeni să stea acasă și să respecte indicațiile furnizate, un moldovean a dorit să-și încerce norocul. Acum, acesta este documentat pentru tentativa de a introduce ilegal în țară mărfuri în valoare de circa 500 000 lei și riscă să rămână atât fără bunuri, cât și fără remorca în care le-a tăinuit, transmite Telegraph.md

Cazul a fost înregistrat la intrare în țară, în data de 15 aprilie curent.  În cadrul controlului de specialitate, vameșii au redirecționat microbuzul de model Mercedes Sprinter  spre scanare. Analizând imaginile, aceștia au observat că elementele constructive ale remorcii sunt modificate, fiind ascunse mai multe bunuri.

Astfel, a fost luată decizia demontării locului special amenajat, din care au fost extrase laptopuri și monitoare noi, dar și piese auto uzate, care sunt prohibite de a fi introduse pe teritoriul Republicii Moldova.

Ca urmare, mărfurile și remorca au fost ridicate în vederea confiscării, iar cercetările continuă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și aplicarea sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare.

 

loading...

Comments are closed.