Politic

VIDEO // CUB cere instalarea unui Guvern eliberat din scheme, inhibiții și propagandă, iar procurorii să-i ancheteze pe unii miniștri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Demisia Guvernului Gavrilița vine pe fundalul unei așteptări a populației, iar Guvernul trebuia să plece printr-o resetare, care este o necesitate obiectivă la momentul actual, este poziția Partidului CUB, reprezentat de către Igor Munteanu. În aceeași ordine de idei, CUB cere instalarea unui Guvern eliberat din scheme, inhibiții și propagandă, iar procurorii să-i ancheteze pe unii miniștri.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

”Slabele rezultate și deciziile aberante trebuie plătite, dar responsabilitățile schimbării Guvernului aparține, cu siguranță, majorității politice și decizia trebuie să evite provocarea unei crize ample în Republica Moldova. Indiferent de numele viitorului premier, credem că din viitorul Guvern trebuie să dispară figurile odioase ale unor miniștri compromiși.

Aroganța și lipsa de respect pentru normele democratice trebuie să dispară din comunicarea cu cetățenii.

Schimbarea Guvernului cere autorităților să tragă lecțiile corecte. Amenințările grave de securitate din regiunea noastră, și cele cu care ne ciocnim în interiorul Republicii Moldova, obligă PAS să caute consens în societate și să tragă lecțiile necesare din experiența ultimelor 20 de luni de guvernare, pentru că gafele guvernării sunt, în primul rând, lipsa de transparență, folosirea abuzivă a stării de urgență în interesul unor grupuri economice, gafele din domeniul energiei, încheierea de contract cu firme căpușă, irosirea bugetului pe ajutoare oferite clientelei și, poate cel mai grav, compromiterea reformelor cheie în justiției, administrație, liberalizarea economiei și asigurarea siguranței și ordinii publice.

CUB cere justiției și organelor de anchetă să rezolve cauzele pornite împotriva unor foști miniștri. Nimeni nu poate fi mai presus de lege, mai ales în condițiile de insecuritate și război.

Ca partid pro-european, democratic, cerem majorității parlamentare instalarea cât mai rapidă a unui nou guvern eliberat din scheme, inhibiții și propagandă. Oamenii virtuoși și competenți trebuie să fie aduși în viitorul Guvern fără prejudecățile care au săpat credibilitatea Guvernului auto-demisionar.

Nu în ultimul rând, schimbarea Guvernului este o condiție obligatorie pentru accelerarea procesului de pregătire a aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Toată clasa politică trebuie să realizeze că agenda de integrare în UE este deasupra oricăror interese partizane.

Chemăm la unitate și bunăstare pentru toți cetățenii Republicii Moldova”, este declarația CUB, citită de către Igor Munteanu.

loading...

Comments are closed.