Politic

VIDEO // CUB-ul condamnă proiectul Olesei Stamate cu privire la taxa de stat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Politic ”Coaliția pentru Unitate și Bunăstare”, condus de către Igor Munteanu, condamnă modificările la Legea cu privire la taxa de stat, adoptate deja de majoritatea PAS în prima lectură la propunerea deputatului Olesea Stamate. În opinia formațiunii, accesul liber la justiție nu poate fi limitat.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Accesul liber la justiție nu poate fi limitat! Condamnăm modificările la Legea cu privire la taxa de stat, adoptate deja de majoritatea PAS în prima lectură!

Cele mai importante probleme sunt:

  • Nerespectarea procedurilor de adoptare și a legislației cu privire la transparența în procesul decizional;
  • Proiectul include reglementări care vor crea o povară financiară grea participanților la proces și va îngrădi accesul la justiție pentru cetățenii nevoiași;
  • Nota informativă nu conține nici o analiză de impact a noilor prevederi;
  • Taxa de timbru este nejustificată;
  • Justiția devine inaccesibilă pentru cetățeni.

Cum rezolvăm?

  • Dezvoltați economia liberă, nu stoarceți banii din oamenii nedreptățiți care au drepturi și au demnitatea pe care trebuie să și-o poată apăra cu mijloace legale.
  • Votarea legii în a doua lectură trebuie oprită, iar proiectul să fie supus unor dezbateri autentice cu toate grupurile și persoanele interesate!”, a transmis formațiunea.

Amintim că proiectul cu privire la Legea taxei de stat este propus de către Olesea Stamate, deputat PAS. Documentul este criticat de către juriști și formațiuni politice. Cu toate acestea, PAS nu vrea să renunțe la impunerea noilor taxe în domeniul justiției.

loading...

Comments are closed.