Politic

(Video) Cum a fost întâmpinată Caravana PDM de către locuitorii din Anenii Noi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Democrații au pornit la drum, în cadrul Caravanei electorale. Timp de 30 de zile, candidații PDM la alegerile parlamentare din 24 februarie, vor merge în raioanele ţării, pentru a discuta cu oamenii despre reforme, dar şi pentru a le asculta doleanţele. Primul popas, aceştia l-au făcut sâmbătă în raionul Anenii Noi, transmite Canal 2. 

Caravana electorală a Partidului Democrat din Moldova a pornit la drum de dimineaţă, iar preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, care a însoțit candidaţii, a intrat în rol de jurnalist.
– CANDU: Ce aşteptări ai tu, personal, de la această campanie pe care o noi, acum, am pornit-o?
– SÎRBU: Sper foarte mult să găsim cât mai multă lume şi cât mai mulţi oameni, să comunicăm cu foarte mulţi alegători, ca să le transmitem mesajele noastre.
 
Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, le-a vorbit oamenilor despre reformele guvernării şi i-a îndemnat să aleagă faptele, nu vorbele. „Pe parcursul acestei luni de campanie electorală, care s-a început, o să vină mai mulţi în faţa voastră, foarte mulţi care o să vină să promită râuri de lapte, să curgă miere, dar să vă întrebaţi cât de buni sunt ei să facă ceea ce promit”, a afirmat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.
 
Alexandru Jizdan, candidatul PDM în circumscripţia Anenii Noi, le-a mărturisit medicilor veniţi la întâlnire că va promova domeniul sănătății, deoarece acesta nu-i este străin. „Sistemul medical, pentru mine, nu este unul străin. Aşa cum vă spuneam, mama este soră medicală, tata, Dumnezeu să-l ierte, a început cariera sa în calitate de şofer pe ambulanţă şi, atunci când era el în tură, mama nu avea cu cine să mă lase şi mă lua cu ea. Cunosc îndeaproape unele procese”, a menționat candidatul PDM în circumscripţia Anenii Noi, Alexandru Jizdan.
 
Veceslav Scorţescu lucrează, de 42 de ani, oftalmolog la Spitalul Raional din Anenii Noi. De la 1 decembrie, la fel ca toţi angajaţii din sectorul medical, acesta a ridicat un salariu mai mare cu 20 la sută. „Este un plus mare şi eu cred că este una din trepte, că pe viitor eu cred că o să mai fie majorări ale salariilor. Pe zi ce trece viaţa trebuie să fie mai bună, da? Să trăim şi mai bine”, a spus medicul oftalmolog, Veaceslav Scorţescu.
 
Apoi, Caravana PDM a ajuns la cea mai mare brutărie din raion. Acolo, candidații au gustat din pâinea abia coaptă. „Am şi gustat pâine, este extraordinar de bună, mai rar aşa să o iai deodată din cuptor. Ne aducem aminte de noi, când eram mici, de bunicii sau părinţii, când ne făceau pâine în cuptor”, a spus preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.
 
Până pe 24 februarie, Caravana PDM va ajunge în fiecare raion din Republica Moldova. 
loading...

Comments are closed.