Alte știri

VIDEO // Cum arată acum viața în Wuhan, orașul de unde a izbucnit pandemia de COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Orașul chinezesc Wuhan, epicentrul pandemiei de COVID-19, pare că a revenit la normalitate, după ce a fost primul focar din lume.

La un an de când „lockdown-ul”, care a închis mai mult de trei luni metropola cu 11 milioane de locuitori, a fost ridicat, pe 8 aprilie 2020, viața pare că își urmează cursul firesc în Wuhan.

Acum, străzile și gările sunt pline, iar pe autostrăzi, camioanele nu mai transportă provizii medicale, ci legume și mărfuri proaspete, relatează RaiNews.

Aeroportul Wuhan Tianhe a deschis 13 noi rute aeriene interne de la Wuhan la Jining, Weifang, Dunhuang și Jiayuguan, cu un grad de ocupare de 90%, Wuhanul instituind şi cinci noi rute aeriene pentru orașe cheie precum Beijing, Shanghai, Guangzhou, Shenzhen și Chengdu.

Cu câteva zile în urmă, trenul X8202, care transporta peste 600 de tone de produse electronice și materiale anti-epidemice produse în Hubei, a plecat din Wuhan cu destinația Marasevic, în Polonia. Este cel de-al 40-lea tren pe ruta China-Europa din 2021.

Sunt păstrate doar câteva măsuri preventive, precum obligația de a purta mască de protecție, măsurarea temperaturii și respectarea distanței sociale.

Sursa: RaiNews

loading...

Comments are closed.