Externe

(video) Cum arată laserele rusești de ultimă generație, care pot distruge țintele în „câteva fracțiuni de secundă”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul rus al Apărării a făcut publice, miercuri, imagini cu sistemul de luptă laser rusesc „Peresvet”, o armă de ultimă generație despre care spune că poate distruge țintele în „câteva fracțiuni de secundă.”

Acesta face parte din programul de modernizare a Armatei ruse, anunțat de președintele rus Vladimir Putin în 1 decembrie, și este capabil să contracareze atacuri aeriene și să lupte împotriva sateliților pe orbită, conform Daily Mail.

Potrivit Ministerului Apărării din Rusia, sistemul cu laser, numit Peresvet după un călugăr războinic din secolul al XVI-lea, este deja funcțional. În imaginile publicate pe rețelele socializare poate fi văzut cum acționează această armă, scrie StirileProTV.ro

Pentru moment, nu se cunosc multe detalii despre cea mai recentă armă dezvoltată de armată, însă ministrul adjunct al Apărării a declarat pentru publicația instituției că sistemul cu laser poate „dărâma ținte în câteva fracțiuni de secundă.”

„Putem vorbi mult despre sistemele cu laser și filmele care se fac despre astfel de arme. Au fost scrise cărți excelente despre ele și toată lumea știe asta. Însă realitatea zilelor noastre este că astfel de arme au și intrat în funcțiune. Începând de anul trecut, au intrat în funcțiune sistemele cu laser care permit dezarmarea unui potențial adversar și lovirea obiectivelor lui”, a spus Yuri Borisov.

În discursul despre starea națiunii, adresat de președintele Vladimir Putin în 1 martie, el anunța că au fost făcute „progrese semnificative” în industria militară, care face țara sa să fie „cu un pas înaintea rivalilor”.

„Nu vreau să dau mai multe detalii, nu e încă timpul, însă experții înțeleg că, deținând o asemenea armă, abilitatea Rusiei de a se apăra a sporit”, a mai spus oficialul rus.

 

loading...

Comments are closed.