(video) Cum arătat capitala în trecut? Imagini impresionante cu Municipiul Chișinău la sfârșitul milieniului II

istoria chisinaului, imagini vechi cu chisinaul, persoane marcante la chisinau, pushkin la chisinau

Chișinău- capitala Republicii Moldova, centrul administrativ, economic, științific și cultural. Așezat pe culmile a 7 coline, la fel ca Roma și San Francisco, la momentul apariției filmului avea în jur de 700.000 de locuitori.

De la prima sa atestare istorică datată cu anul 1436, Chișinăul a fost un oraș al moldovenilor. În ciuda tuturor pogromurilor, incendiilor, foametelor, războaielor, acesta a rămas un oraș cu specific moldovenesc. În 1466, Ștefan cel Mare și Sfânt a dăruit unchiului său Vlaicu, seliștea Chisinău. Aceasta a fost cumpărată de la niște plugari cu doar 120 de arginți.

Chișinăul este al doilea oraș ca populație din spațiul românesc, fiind devansat doar de București. Putem spune sigur, Chișinăul este unul din cele mai mare orașe din Europa Centrală și Sud- Est.

Capitala a primit un colorit rusesc după ce în 1812, teritoriul de astăzi a Republicii Moldova a devenit o regiune a Imperiului Rus. Acesta din urmă a început un proces de dezvoltare a Chișinăului construind case și străzi asemenea orașelor rusești. Orașul vechi, rămâne doar în memoria celor care l-au vizitat: Alexandr Pușkin, Lev Tolstoi, Fiodor Șaleapin, George Enescu, Nicolae Iorga, Octavian Goga și alte personalități marcante.

Mai jos, vă plasăm filmul în întregime care vă va aduce cu 20 de ani în urmă care vă vor aminti despre frumoasele clipe de la sfârșitul secolului al II.

 

 

Total
0
Shares
 
Total
0
Share