Alte știri

(video) Cum descarci muzică de pe YouTube pe Android ca să asculți fără net

Pinterest LinkedIn Tumblr

Multe dintre aplicațiile care facilitau acest scop, au dispărut. Dacă vrei să știi cum descarci clipuri de pe YouTube pe Android, există însă o soluție permanentă.

Pe Android, spre deosebire de iOS, există multe aplicații populare pe care nu le găsești în magazinul virtual oficial al Google. Deși acelea trebuie percepute cu o reticență deosebită și nu ar trebui instalate decât în cazul în care știi foarte bine ce faci, dacă vrei să știi cum descarci clipuri de pe YouTube, TubeMate este soluția.

Am testat numeroase aplicații de Android menite să te ajute să salvezi clipuri de pe YouTube și să le convertești, ca în final, să rămâi cu mp3-uri. Opțional, le poți descărca și în format video, important este că le poți asculta cu ecranul telefonului închis. Cea mai bună dintre toate și una care are numeroase review-uri pozitive pe internet este TubeMate. Pentru că nu o găsești în Google Play, trebuie descărcată folosind browserul tău preferate.

Înainte de acest pas, din meniul de configurare al aparatului, la Settings, accesează secțiunea Securitate și bifează Unknown Sources sau Surse Necunoscute. După ce instalezi Tubemate, poți dezactiva din nou acel parametru pentru a spori securitate telefonului. Ca o notă de subsol, dacă vrei să obții MP3-uri din clipurile de pe YouTube, ai nevoie să instalezi și MP3 Video Converter din Google Play.

TubeMate se descarcă gratuit de pe TubeMate.net. Alegi una dintre cele trei surse și inițiezi download-ul. Eu am optat pentru Download.com.  După câteva secunde, în centrul de notificări din Android, vei găsi aplicația descărcată, atinge-o pentru a o instala. Acceptă toate permisiunile de care are nevoie când o pornești prima oară.

TubeMate are o interfață foarte similară cu YouTube, cu excepția butonului din dreapta jos de download. Caută-ți clipul dorit. Afișează-l pe ecran și apasă pe butonul roșu de descărcare. Alege formatul pe care vrei să-l obții la final, video sau audio, de rezoluție înaltă sau mică. În funcție de conexiunea ta la internet, nu ar trebui să dureze mai mult de câteva secunde descărcarea.

Ca referință, orice fișier descărcat cu TubeMate poate fi ascultat sau vizionat atât în interiorul aplicației, cât și cu orice alt programe pentru redat conținut multimedia pe care îl ai pe telefon. Nu de alta, dar acele fișiere ajung în memoria internă a smartphone-ului tău sau pe card.

Alexandru Puiu: Playtech.ro

loading...

Comments are closed.