Politic

(Video) Cum explică Maia Sandu de ce a renunțat la ideea unui procuror european? Socialiștii nu ne dau voie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Reforma Justiției în Republica Moldova promisă de noua guvernare a este pe cale de a eșua, iar lupta cu corupția se reduce doar la vorbe goale.

Marți, ministra Justiției, Olesea Stamate, a declarat în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova că s-a renuțat la ideea numirii unui procuror european. Potrivit ei, odată cu această schimbare ar fi trebuit să fie modificate mai multe legi ale țării și alta nu e posibil.

Astăzi, după ședința Guvernului, doamna premier întrebată de jurnaliști de ce au renunțat la numirea unui procuror european – așa cum au promis, Maia Sandu a răspuns că blocul ACUM este în alianță cu PSRM, iar Dodon este împotriva unui procuror din afara țării. Prin urmare așa și va rămâne.

Amintim că în perioada 2016-2018 când PAS și Platforma DA făceau front comun în opoziție față de guvernarea PDM, ei spuneau poporului că este nevoie de dat jos procurorul general și de pus în funcție un procuror din UE, doar așa poate începe adevărata luptă cu corupția. Însă după ce au făcut alianță cu Dodon și au venit la putere, Năstase și Maia Sandu au schimbat macazul.

loading...

Comments are closed.