VIDEO // Cum funcționează un camion electric pe care nu trebuie să-l încarci niciodată

eDumper, cel mai mare camion electric, camion electric, mașină electrică, ce trebuie să știi despre mașinile electirce, cea mai mare mașină electrică, mașina electrică care nu trebuie încărcată, bateria mașinii electrice

Mașinile electrice sunt din ce în ce mai populare, dar acum există și un camion electric pe care nu trebuie să-l încarci niciodată.

Elvețienii au dezvoltat cel mai mare vehicul electric din lume, care cântărește 110 tone. Acesta operează într-o carieră de piatră din Biel, Eleveția. În esență, este folosit pentru a transporta anumite tipuri de roci din munți către o fabrică de ciment. Se numește eDumper și poate fi încărcat cu 65 de tone de roci, informează Playtech.ro.

Partea și mai interesantă la acest camion electric e că nu trebuie să-l încarci niciodată, pentru că nu consumă nici un pic de enerige electrică. Acest lucru funcționează cam așa: atunci când frânează, camionul electric acumulează energie în loc să o elibereze în atmosferă sub formă de căldură, prin intermediul discurilor de frână. Astfel, atunci când eDumper-ul conduce înapoi în susul dealului, folosește energia stocată din bateriile sale.

Pe scurt: pe măsură ce transportul greu coboară cu o greutate dublă, sistemul de frânare regenerativ al camionului recuperează toată energia necesară pentru a reumple încărcarea pe care va trebui să o folosească la întoarcere.

Ce poate face un camion electric pe care nu trebuie să-l încarci niciodată

Pilotul de formula 1 Lucas DiGrassi a testat camionul electric. Atunci când  a ajuns pe vârful dealului, camionul avea 80% baterie. Apoi, pe drumul înapoi jos, a recuperat și a ajuns la 88% baterie. Acest eDumper produce 200 kWh de surplus de energie în fiecare zi sau 77 megawatt-oră pe an. Spune despre vehicul că este aplicația din lumea reală a vehiculelor electrice.

În mod obișnuit, un camion tradițional de acest tip folosește între aproximativ 40.000 și 80.000 de litri de combustibil pe an. Asta înseamnă că ar produce 196 de tone metrice de dioxid de carbon în fiecare an.

Este realizat de Kuhn Schweiz, are o lungime de peste 9 metri, o lățime de peste patru metri și o înălțime tot de patru metri. Numai roțile au o înălțime de 1,8 metri.

Citește și: Veste bună pentru șoferii care conduc mașini electrice. Șase instalații de reîncărcare vor fi amenajate în sectorul Buiucani al Capitalei

Total
0
Shares
 
Total
0
Share