Alte știri

VIDEO // Cum s-au împăcat Vladimir Voronin și Igor Dodon. Răspunsul liderului socialist

Pinterest LinkedIn Tumblr

În câmpul mediatic au circulat diverse critici în adresa lui Igor Dodon, după ce acesta și-a unificat forțele alături de Vladimir Voronin, cei doi având anterior dispute personale. Liderul socialist a pus capăt speculațiilor, explicând cum s-a ajuns la alianța cu ex-președintele Republicii Moldova, transmite Telegraph.md

Dodon a menționat în primul rând faptul că cele două partide PCRM și PSRM au valori comune, până la urmă Partidul Socialist a fost creat de ucenicii lui Voronin. Plus la asta, Igor Dodon a specificat că în circumstanțe stringente este nevoie de responsabilitate politică, ceea de ce nu toți politicieni sunt în stare să dea dovadă. În astfel de condiții a avut loc „împăcarea” liderilor socialist și comunist.

„Eu înțeleg opinia și poziția oponenților politici care se tem, li-e frică și corect fac că se tem. Pentru că nimeni nu credea că noi o să găsim în noi maturitate politică să ne unificăm forțele și să mergem înainte.

Ne-am clarificat noi. Am avut o discuție bună, unu la unu. Bărbătește. Se poate de spus ca un tată cu un fecior. Pentru că-n politică aș-i și am convenit ca acum este important să salvăm țara” a declarat Dodon în cadrul emisiunii „Igor Dodon răspunde”.

Plus la asta, fostul șef de stat a evidențiat faptul că din motiv că Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor reprezintă o forță puternică și are un electorat consolidat, mulți din oponenți vor încerca să-l distrugă sau chiar să încerce să-i certe pe cei doi lideri – Dodon și Voronin.

„Se va face tot posibilul pentru a încerca să distrugă acest bloc electoral, se va face tot posibilul pentru a încerca să ne certe pe mine și pe domnul președinte Voronin. De ce? Ne critică și vor bate în acest bloc pentru că înțeleg că suntem o forță importantă, o forță politică care va învinge la aceste alegeri parlamentare” a conchis Igor Dodon.

Amintim că la data de 13 mai 2021, Comisia Electorală Centrală a înregistrat Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor pentru participare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, constituit de către Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova.

În context, și Vladimir Voronin a declarat în cadrul unei emisiuni de la TVC că a lăsat la o parte toate supărările și pretențiile față de socialiști și Igor Dodon, deoarece stânga trebuie să salveze țara de forțele externe care conduc acum Republica Moldova.

”Socialiștii au înțeles că în țară există pericolul pierderii suveranității, independenței și a neutralității. Noi am putea dispărea de pe harta lumii ca stat. De aceasta am lăsat la o parte tot ce ne-a despărțit anterior, pretențiile noastre față de socialiști și Dodon. Trebuie să salvăm țara, poporul și Moldova”, a mai declarat Vladimir Voronin, explicând în acest fel de ce PCRM a semnat cu PSRM acordul de crearea a unui bloc electoral comun pentru alegerile din iulie 2021.

Citește și: VIDEO // Vladimir Voronin: Moldova este condusă din exterior, iar noi suntem chiriași în propria țară

loading...

Comments are closed.