VIDEO // Cum sunt văzuți moldovenii în Italia? Dezvăluirile lui Sergio Mattarella

Președintele Italiei Sergio Mattarella, aflat într-o vizită la Chișinău, a declarat în cadrul unei conferințe susținute marți, 18 iunie, că moldovenii stabiliți în Italia sunt foarte apreciați și contribuie foarte mult la dezvoltarea economică și la viața socială a țării, scrie Realitatea.md

Potrivit oficialului, de-a lungul timpului, prietenia dintre Moldova și Italia s-a intensificat, iar „comunitatea moldovenilor din Italia este un pilon al acestei colaborări”.

„Comunitatea moldovenilor din Italia este foarte numeroasă, așa cum am spus, este foarte apreciată. În Italia, care desfășoară, dau o contribuție foarte importantă la dezvoltarea economică și la viața socială a țării noastre. Bineînțeles că există relații care se dezvoltă nu numai pe planul muncii, dar și al prieteniilor personale, între familii, între partenerii culturali și acest lucru a intensificat prietenia între Moldova și Italia. De aceea, comunitatea moldovenilor din Italia este nu doar o punte între țări, dar un pilon al acestei colaborări pentru că aceste contacte cotidiene consolidează prietenia reciprocă și disponibilitatea reciprocă. Firește, sunt exigențe care trebuie să fie abordate și noi vom fi foarte atenți la exigențele comunității moldovenești din Italia”, a declarat președintele Italiei, Sergio Mattarella.

Potrivit datelor Ministerului Afacerilor Externe (MAE), la începutul anului 2023 numărul moldovenilor care se aflau în Italia era estimat la aproximativ 250-300 mii.

Total
0
Shares
Total
0
Share