Economic

(Video) Dacia lui Ceauşescu – bijuteria pe 4 roţi a fost vândută! Iată cum arată mașina fostului dictator român

Pinterest LinkedIn Tumblr

Are un motor de 2200 de centrimetri cubi, pilot automat pe volan şi poate prinde rapid 175 de km/oră. Nu vorbim despre un bolid de ultimă generaţie, ci despre Dacia 2000, denumită „Tovarăşa“, o maşină produsă acum 33 ani special pentru fostul președinte al României, Nicolae Ceauşescu, scrie adevarul.ro.

Dacia 2000 nu a fost produsă pentru a fi vândută populaţiei. A fost asamblată în România şi are piese Renault. „Maşina a fost destinată clar persoanelor de vază, nu a putut fi cumpărată de oamenii obişnuiţi. Nicolae Ceauşescu a folosit-o pentru deplasările sale în Bucureşti. A fost văzută de multe ori la Casa Poporului. A fost folosită şi pentru deplasările în ţară. Nu o conducea el, avea şofer. Deşi maşina este spaţioasă în spate, unde de obicei stau personalităţile, Nicolae Ceauşescu stătea întotdeauna pe scaunul din dreapta“, povesteşte Ovidiu Măgureanu, proprietarul maşinii, care este din Bucureşti.
 
Maşina are dotări extraordinare pentru anul 1981, când a fost produsă. Acum, după 33 de ani, porneşte la prima cheia şi chiar poate atinge 175-180 km/oră. „Maşina are un motor puternic de 2200 centrimetri cubi şi 115 cai putere. Are cutie automată în trei trepte, pilot automat pe volan, aer condiţionar, servodirecţie, geamuri electrice şi închidere centralizată. Porneşte la prima cheie şi eu am venit cu ea de la Bucureşti la Braşov fără probleme. Cel mai mult am mers cu ea cu 163 km/oră, am vrut să văd ce poate., dar în talon scrie că poate rula cu 175-180 km/oră“, mai spune proprietarul.
nicoale ceausescu, romania bucuresti, partidul comunist roman, dacia lui ceausescu, elena ceausescu
Președintele României comuniste: 1974 – 1989

Ovidiu Măgureanu a cumpărat maşina de pe internet. De mic copil era pasionat de maşini. „ Când eram mic aveam un vecin care a fost şoferul lui Nicolae Ceauşescu şi care era mecanic auto. Când veneam de la şcoală intram şi el să văd maşinile. Aşa am prins microbul. Apoi am avut maşina părinţilor, o Dacie 1300 pe care îmi pare rău că am vândut-o. Mi-am luat însă o altă Dacia 1300, iar acum doi ani am găsit pe internet această Dacia 2000. Nu mi-a venit să cred că e scoasă la vânzare şi am cumpărat-o. Proprietarul probabil nu ştia ce are, iar maşina nu era într-o stare foarte bună. Este o maşină cu motor puternic, care consumă mult şi doar impozitul pe an costă 800 de lei. Ca să am unde să ţin maşinile, că ştiţi cum este cu parcarea în Bucureşti, am renunţat la fumat şi am îmchiriat un garaj pentru ele“, mai spune bărbatul.

Ovidiu Măgureanu are 34 de ani şi lucrează la o companie de IT. În viaţa de fiecare zi conduce un Wolskwagen Golf, maşină de firmă.

loading...

Comments are closed.