Actual

VIDEO // De azi orașul Glodeni este în carantină. Ce reguli le-au fost impuse locuitorilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

De azi orașul Glodeni este în carantină. Acest lucru îl prevede o dispoziţie a Comisiei Naţionale pentru Situaţii Excepţionale, aprobată luni, 13 aprilie.  La intrare în localitate au fost instalate trei posturi, unul dintre care este și filtru. În total, la fața locului sunt dislocați 54 de angajații ai Ministerului de Interne și militari ai Forțelor Armate, transmite Telegraph.md

 Accesul în și din localitate este restricționat, iar locuitorii trebuie să respecte regimul de autoizolare la domiciliu și măsurile de protecție pentru prevenirea răspândirii virusului. Intrarea în orașul Glodeni le este permisă doar transportatorilor de produse alimentare.  Aceștia primesc câte un permis, eliberat de polițiști.

Până la ziua de azi, în orașul Glodeni au fost confirmate 99 de cazuri de infectare cu COVID-19, iar sub supraveghere se află 573 persoane.

Amintim că la moment se află în carantină cinci localități din țară: municipiul Soroca, localitatea Boghiceni din raionul Hâncești, orașul Ștefan Vodă și satele Carahasani și Talmaza din raionul Ștefan Vodă.

Perioada de carantină se încheie după 14 zile, dacă nu este identificat nici un caz de infectare cu COVID-19.

Menționăm că pentru nerespectarea normelor de protecție și măsurile de autoizolare, dar și pentru alte acțiuni interzise în perioada stării de urgență, Poliția Națională a documentat peste 800 de persoane fizice și juridice, agenți economici și transportatori. În prezent, la evidența MAI sunt înregistrate 18922 persoane aflate în autoizolare, zilnic peste 6000 de cetățeni sunt verificați la domiciliu, iar toate aceste acțiuni sunt realizate de peste 9 mii angajați ai Ministerului.

Parlamentul Republicii Moldova a instituit în țară stare de urgență până în data de 15 mai 2020.

Citește și: 20 de militari și 4 unități de tehnică au plecat la Glodeni pentru monitorizarea regimului de carantină

loading...

Comments are closed.