Social

(video) De azi, Serviciul unic de urgență 112 este activ!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Începînd de astăzi, 29 martie, Serviciul unic de urgență 112 e vine activ pentru toți cetățenii Republicii Moldova. Numărul poare fi apelat 24/24 de ore, gratuit de la orice telefon fix sau mobil.

Serviciul unic 112 implică simultan mai multe servicii de urgență. Până la sfârșitul lunii iunie, în paralel vor funcționa și numerele: 901, 902 și 903. Din iulie, toate apelurile vor fi redirecționate la 112.

Premierul Moldovei a subliniat că lansarea Serviciului 112 ne duce cu un pas mai aproape de Uniunea Europeană, unde deja funcţionează acest număr unic pentru apelurile de urgenţă. „Integrarea europeană se face cu paşi, poate mici, dar siguri. Odată cu implementarea acestui sistem, vom oferi cetăţenilor noştri servicii exact ca în ţările europene, astfel încât aflaţi într-o situaţie de urgenţă, aceştia să se simtă aici, acasă, la fel de protejaţi ca în Europa”, a spus Pavel Filip.

112 este numărul unic pentru apelurile de urgență, activ în toate statele membre ale Uniunii Europene. În Republica Moldova propunerea de a implementa serviciul unic de urgență a fost lansată în mai 2012. Bugetul Serviciului unic de urgență 112 pentru anul curent este de 67 milioane de lei.

loading...

Comments are closed.